Recepten

tongschar met witloof

tongschar met witloof

Ingredi├źnten

  • voor 4 personen
  • 8 tongscharfilets
  • 8 stronkjes witloof uit volle grond
  • 2 sjalotten
  • 20 cl witbier
  • 10 cl room
  • 2 klontjes boter
  • peper en zout

Bereiding

1 Stoof het witloof gaar in een pot in een klontje boter en een bodempjewater. Breng op smaak met zout. Stooftijd: 30 min.2 Boter een ovenschotel in. Bestrooi de bodem met fi jngehakte sjalot.Plooi de gepeperde en gezouten visfi lets toe met de blinkende kant naar binnen. Leg ze op de sjalot. Overgiet met het bier. Schuif 10 minuten in de voorverwarmde oven van 180° C.3 Schep de filets met een spatel uit de schotel en houd ze warm. Giethet stoofvocht van de vis over in een sauspan, voeg het stoofvocht van het witloof toe en laat 1/3 verdampen. Voeg de room toe en laat 1/3 verdampen.4 Serveer tongschar, witloof en saus bij elkaar.

registreren