Wok met parelhoen en cashewnoten

Ingrediënten

Voor 4 personen 

  • 4 parelhoenfilets
  • 200 g woknoedels
  • 1 broccoli
  • 1 paksoi
  • 8 shiitakes
  • 100 g cashewnoten
  • 1 stukje gember van 3 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 koffiel maïzena
  • 6 eetl arachideolie
  • 5 eetl oestersaus
  • Peper van de molen, zeezout

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes, snijd de paksoi in stukjes van 2 cm en snijd de shiitake in plakjes van 0,5 cm.  Bestuif de groenten met de maïzena en meng kort door elkaar.
  2. Gaar de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en verfris ze onder koud, stromend water.
  3. Snipper de gember en de knoflook heel fijn.
  4. Verhit enkele eetlepels arachideolie in een pan en kleur de parelhoenfilets aan beide zijden goudbruin. Kruid met peper en zout en gaar de parelhoenfilets langzaam verder in een voorverwarmde oven van 150°C in circa 15 minuten. Laat ze afgedekt rusten op een warme plaats.
  5. Verhit een wokpan met enkele eetlepels arachideolie en voeg de gember en knoflook toe, laat kort bakken zonder kleuren en voeg vervolgens de groentemengeling en de cashewnoten toe. Roerbak alles circa 3 minuten tot de cashewnoten kleur krijgen en de groenten beetgaar zijn. Voeg nu de woknoedels toe en roerbak verder tot de noedels heet zijn, voeg de oestersaus toe en roer alles goed om. Kruid bij met peper en zout naar smaak.
  6. Verdeel de wokgroenten over de borden, snijd de parelhoenfilets in fijne plakjes en schik ze op de groenten.

Facebook comments