Goudbrasem in zoutkorst

Ingrediënten

Voor 4 personen 

  • 1 goudbrasem (niet ontschubd en niet gereinigd) van ± 800 g
  • 1 kg grof grijs zeezout
  • 12 krielaardappelen
  • 250 g ganzenvet
  • 1 takje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 12 jonge wortelen
  • 6 jonge venkelknollen
  • 100 g boter
  • Geraspte schillen van 1 sinaasappel
  • Geraspte schillen van 1 citroen
  • Kruidenolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng het grof zout met een klein scheutje water. Leg een laagje van dat zout op een ovenschotel. Leg er de vis op.  Verdeel de rest van het zout over de vis en pak de vis er goed mee in.
  3. Gaar de verpakte vis gedurende 45 minuten in de warme oven.
  4. Verwarm het ganzenvet op een zacht vuurtje met een snuif grof zout, het takje tijm en het geplette lookteentje, en konfijt daarin de krieltjes gedurende 15 minuten.
  5. Was de wortelen en venkel, snijd de venkelknollen in de lengte in twee. Pak de venkel en wortels in aluminiumfolie in samen met enkele klontjes boter, tijm, grof zout en de geraspte schillen van sinaasappel en citroen.
  6. Gaar de pakketjes 20 minuten op de barbecue of in de oven (op 200°C). Neem van het vuur of uit de oven en laat ingepakt nog vijf minuten verder garen.
  7. Verwijder de zoutkorst van de bovenkant van de vis, schik de aardappelen en groenten in een kommetje en serveer. Fileer de vis aan tafel en werk af met een beetje kruidenolie.

Facebook comments

Recept van de dag