Op zoek naar de beste kaviaar

De vangst van wilde steuren is sinds een aantal jaren verboden waardoor wilde kaviaar niet langer te verkrijgen is. Lekkerbekken blijven niet op hun honger zitten. Kweek van steuren in open natuur zorgt voor kaviaar die de smaak van het oorspronkelijke product in sommige gevallen evenaart of zelfs overstijgt. Waar u de beste kaviaar dan kan vinden? Dat leest u, en veel meer, in dit nummer. Maak bovendien kans op een volledig jaar gratis kaviaar!

5 atypische toprestaurants

Culinaire gidsen nemen het voortouw om in het ruime restaurantaanbod het kaf van het koren te scheiden. Eens een zaak beloond werd met sterren en hoge punten, denken we vaak dat de rekening minder makkelijk te verteren is. Dat is in deze vijf atypische, prijs-gunstige restaurants alvast niet het geval.

Expert aan het woord

Denk even terug aan je laatste restaurantbezoek. Welke muziek speelde er? Als je dat niet meer weet maar de muziek was wel oké, dan mag het etablissement trots zijn op zijn playlist. Die werd misschien wel samengesteld door muziekconsulente Greet Van ’t veld. Ze stelde onder meer de afspeellijst samen voor Hertog Jan.

Het geheim van cava

Ken jij cava als het goedkopere broertje van de Franse champagne? Beetje een vreemde reputatie aangezien Belgen tot de meest enthousiaste cavadrinkers ter wereld behoren. Om het geheim van cava te ontdekken, gingen we langs bij de grootste cavaproducent om te zien hoe alles daar juist in zijn werk gaat. Meer bubbels vind je bij onze feestelijke Splashes en Alain Bloeykens geeft ook nog enkele tips voor het aperitief mee.

In de kijker: kreeft bellevue

Waar u het best aan tafel schuift voor kreeft bellevue en hoe u een kreeft zelf op driesterrenniveau op tafel brengt, leest u in dit nummer wel. Kies bij voorkeur voor een kreeft met een gewicht tussen 600 en 800 gram. Een maatje minder of meer is niet verkeerd. Maar laat de XL exemplaren links liggen. Tenzij u, zoals bijvoorbeeld in Zuid-Korea, gelooft en er belang aan hecht dat flinke kleppers voor een verhoogd libido zorgen.

En verder nog…

Pizza met Peppe van La Botte
Meer dan 30 feestelijke recepten
Made by Wout: kaviaar
Snuit tot staart: gekakel op de feesttafel
Koekje van eigen deeg: amandelkaneelkoekjes
Restaurantrecensies uit binnen- en buitenland
Tips van de sommelier bij kreeft bellevue
NorthSeaChefs: zeebarbeel
Het Lekkerbekgehalte van Jan Verheyen
NostalGuy
10 x feestwijnen
Pit met Peter: wasabi
De beste kreeft bellevue getest
De Boxy’s nodigen uit, deel 3
Expert aan het woord: Greet Van ‘t veld
Lekkers van de Lady Chef
Digitale appetijt: uit eten met apps
Het maandmenu: 3 x 4-gangenmenu

Artikels in deze cover

Culinaire Ambiance in december