Vlaamse sterrenchef gaat 4-hands met 3 buitenlandse collega’s

Ook in de gastronomie is 1+1 soms 3. Bijvoorbeeld wanneer twee chefs vanuit hun eigenheid en visie de handen in elkaar om samen een uniek diner te bereiden. Deze lente en zomer gaat Benoit Dewitte liefst drie keer four hands met een buitenlandse collega.

Benoit DEWITTE runt samen met zijn broer Bernard een sterrenrestaurant in de Vlaamse Ardennen dat hun naam draagt: Benoit aan het fornuis, Bernard in de zaal.

De chef staat voor een door natuurlijke smaken en fijne aroma’s gedreven keuken. Inventief maar steeds herkenbaar. Nooit gechargeerd maar steeds to the point met zo nu en dan aangename feminiene accenten die zijn oeuvre licht en makkelijk toegankelijk maakt. Zijn gerechten ogen fijn bewerkt, nooit gekunsteld of overdreven esthetisch maar wel appetijtopwekkend en uitnodigend.

Zelf noemt Dewitte de Provençaalse keuken als de basis van zijn stijl, weliswaar met meer dan een vleugje nordic style: “De Provençaalse en Scandinavische keuken hebben met elkaar gemeen dat het product centraal staat”, zegt de chef daarover.

Het verbaast dan ook niet dat hij in zijn zoektocht naar partners voor een four hands dinner op zoek ging naar chefs met een uitgesproken productkeuken.

Op 12 maart bijt hij de spits af met Joris BIJDENDIJS, de chef van Rijks, de luxebrasserie met michelinster van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Voor het tweede four hands dinner is het wachten tot zondag 25 juni: dan ontvangen de broers de Parijse chef Vincent CREPEL van Porte 12 in hun idyllische thuishaven in Zingem.

De reeks wordt afgesloten op zondag 24 september, met de komst van Thibault SOMBARDIER van Antoine, een van de beste visrestaurants in Parijs, door Michelin terecht bekroon met één ster.

Met telkens 8 gangen (€175, all-in) beloven deze gastronomische ontmoetingen memorabel te worden. Reserveren kan via info@benoitdewitte.be of telefonisch.

Benoit & Bernard Dewitte, Beertegemstraat 52A – 9750 Zingem Info@benoitdewitte.be – Tel. 09 384 56 52 – www.benoitdewitte.be  

Foto’s: Heikki Verdurme

Facebook comments