Uitzonderlijke talenten op Antwerpen Proeft

Antwerpen Proeft verwelkomt van vrijdag 28 april tot en met maandag 1 mei tijdens zijn 11de editie bijzonder talent. Daarvoor zorgt Luc Hoornaert. Hij heeft vier chefs kunnen verleiden om op zijn stand, toepasselijk Suggestie van de Dag genoemd, telkens op één dag een paar uitzonderlijke culinaire kunstjes te tonen. Geen effect zoekend trapezewerk maar wel degelijke composities waarvoor dit klavertje vier al eerder door professionele waarnemers oh’ en ah’s kreeg toegeworpen. Kwaliteit dus verzekerd.

Thijs Vervloet van Colette in Westerlo opent op vrijdag 28 april. Hij roeit graag tegen de trends stroom op. Benieuwd wat zijn taartje van Noordzeekrab zal inhouden. Zaterdag 29 april mag de jonge Japanse komeet Dimitri Proost van restaurant DIM in Antwerpen stralen. Wie nog niet heeft kunnen proeven van zijn veel geprezen mals gekookte inktvis weet dus wat te doen. Voor wie thuis zelf al wil oefenen. Kook de inktvis twaalf keer op, draai door tapiocabloem en frituur krokant en serveer daarbij een groene chilisaus. Antwerpen Proeft trekt ook uit andere steden talent aan. Maar dan moet het wel heel bijzonder zijn én dus de moeite lonen. Michaël Vrijmoed uit Gent voldoet aan beide kwaliteitseisen en serveert op zondag 30 mei wat de restaurantgids Gault&Millau als het beste dessert van het jaar beoordeelde: Stiltonkaas met ijs van Stilton, rucola, cacao en vinaigrette van vin jaune en amandel.

Dag van de Arbeid!

Nog een laureaat uit dezelfde gids is Karen Torosyan. De Armeniër werd gelauwerd als ambachtsman van het jaar. Als chef van de Brusselse Brasserie Bozar heeft hij ook unieke expertise onder de veren. Hij eert tradities, werd wereldkampioen “Paté en croûte” en eindigde derde in een internationale kompetitie om een haas à la royale zo verfijnd mogelijk te bereiden. Van zijn visie en technisch artisanaal meesterschap kan je heel toepasselijk op maandag 1 mei ‘De dag van de Arbeid’ genieten en meer bepaald van een chaud-froid van gerookte paling en jambon persillé. Mocht je nu nog geen honger hebben…

Meer info op www.proeft.be

Facebook comments