Uitgelezen: Huisgemaakt

Wat is een hobbykok zonder zijn boeken en recepten? Niets leuker dan bladeren in een culinair boek om zelf inspiratie op te doen. Elke week vind je hier een exemplaar dat gesmaakt werd op de redactie van Culinaire Ambiance.

Door de populariteit van de Jeroen Meusboeken zou een mens vergeten dat er ook nog andere leuke kookboeken bestaan over dagdagelijkse kost. Huisgemaakt is er zo één. Van de hand van Angela Prins, een Nederlandse die in 1996 begon met Kinderkeuken Stampot Janssen, een kookbedrijf voor kinderen vanaf 7 jaar oud. Na drie kookboeken voor kinderen te hebben gemaakt, is er nu dus Huisgemaakt.

Huisgemaakt is een boek voor mensen die graag eten. Want natuurlijk moet het eten op restaurant en tijdens speciale gelegenheden tot in de puntjes af zijn. Maar wat er elke dag van de week op ons bord komt, mag ons ook niet koud laten. Huisgemaakt is een boek vol recepten voor elke dag. Echt iedereen met een beetje culinaire vingers kan deze gerechten maken. Naast kleine gerechten staat het boek ook vol met menu’s. Twee of meer bereidingen die gewoon goed bij elkaar passen, simpel en smakelijk zijn en een extra dimensie geven aan de gezinsmaaltijd. Het boek eindigt met een correct aantal zoete gerechten. Jeroen, we zullen altijd van je houden maar deze mag er ook best zijn.

Voorbeelden van recepten:

  • Gegratineerde mosselen met kaassaus
  • Gestoofde rode biet met oregano
  • Pittige salade van bulgur
  • Pasta gevuld met aardappel, knoflook en verse kruiden
  • Gepofte aardappel met rucola, room en bieslook
  • Gebakken kabeljauw met dillesaus
  • Varkenslapjes met venkelzaad
  • Dubbele chocoladetaart
  • Koude sabayon

Huisgemaakt
Uitgegeven door Bertram + De Leeuw
Richtprijs: €18.95

Facebook comments