Sergio Herman opent laagdrempelig restaurant in nieuwe jachthaven Cadzand

Sergio Herman zette eerder al met Pure C het ingeslapen kustplaatsje Cadzand op de culinaire kaart. Hij deed dat met rechterhand en talent Syrco bakker als chef en met Bart en Anne Gorthmanns van het Strandhotel als ondernemende hoteliers. Dat Strandhotel ondergaat een volledige renovatie en de gigantische bouwput naast het hotel toont hun gezamenlijke ambitie. 70 nieuw kamers zullen in Cadzandse strandstijl door Piet Boon worden ontworpen. Zes suites met persoonlijke conciërge-service zullen een complete Sergio Herman look & feel krijgen. Maar dat is lang niet alles. De topchef krijgt samen met zijn team de verantwoordelijkheid voor alle Food & Beverage-activiteiten in het nieuwe hotelcomplex. Er komt een ruime hotelbar met open keuken en een uniek ontbijtconcept over twee verdiepingen met aparte patisseriekeuken. De huidige boulevard voor het hotel gaat volledig op de schop en aan die kant komt een broodwinkel annex koffie/aperobar met een zuidgericht terras en conceptstore die tijdens de wintermaanden als expositie- en vergaderruimte zal benut worden.

Tot slot zal Sergio Herman in de nieuwe jachthaven, die plaats zal bieden aan 120 recreatievaartuigen in het modernistische havenpaviljoen, een laagdrempelig restaurant openen. Wie Valencia en de jachthaven aldaar kent, weet welke mogelijkheden zo’n locatie biedt. “Ik ga het simpel houden en de kaart moet een hommage worden aan de keukenvisie van mijn pa waarvan ik zoveel geleerd heb,” aldus Sergio Herman. Eenvoudige bereidingen met vis-, schaal- en schelpdieren. Laagdrempelig en toegankelijk. Dat is het opzet. Dat heb ik in het verleden al twee keer geprobeerd en telkens is daar een ander en meer verfijnd concept uitgegroeid. De derde keer moet het me lukken.”

Facebook comments