Opening Gentse foodmarket: Antwerpen achterna, met een snuifje The Jane

Na Antwerpen heeft nu ook Gent zijn indoor food market. Net als Mercado vond ook de Holy Food Market een onderkomen in een iconische locatie: de Baudelo-kapel in het gelijknamige park in Gent. Wij gingen één dag voor de opening voor het grote publiek al eens een kijkje nemen.

Een half jaar na de opening van MERCADO, de overdekte food market in het oude postgebouw van Antwerpen, krijgen ook Gentse foodies een geïntegreerd concept. Twee vliegen in één klap, want dankzij de HOLY FOOD MARKET krijgt de iconische Baudelo-kapel eindelijk een permanente nutsbestemming.

De kapel is een overblijfsel van een 16de eeuwse abdij en kan terugblikken op een woelige geschiedenis. Door de jaren heen was hier ooit een bibliotheek gevestigd, een kunstcampus en de kapel heeft zelfs nog gediend als venue voor alternatieve fuiven.

Na een periode van leegstand krijgt de kapel nu eindelijk een nieuwe bestemming, waarmee – ongewild? – een stevige knipoog wordt geworpen naar The Jane, het sterrenrestaurant van Sergio Herman dat ook een onderkomen vond in een kapel. Zelfs de logo’s doen wat aan elkaar denken.

15 VERSCHILLENDE FOODCONCEPTEN
Het concept van voedselmarkthallen is snel Europa aan het veroveren. Antwerpen werd op zijn beurt voorafgegaan door onder meer Barcelona, Rotterdam en Kopenhagen – Gent is dus in goed gezelschap.

In de Holy Food Market vind je 15 verschillende foodconcepten, gaande van Libanees over Portugees en Russisch tot een krokettenkraam. Vis of vlees, schelp- en schaaldieren, hartig of zoet, vegetarisch… iedereen moet en zal hier aan z’n trekken komen.

Het is de bedoeling dat het concept blijft evolueren. De 15 eetstanden waarmee de HFM van start gaat, zijn internationaal getint. Een aantal daarvan zijn pop-ups, en het is de bedoeling om die geregeld te veranderen met nieuwe concepten.

Aan drank is ook gedacht, met een cocktailbar en bierbar, met een ruim aanbod. Niemand minder dan Kiarash NABAVIEH, bekend van Frank & Brut en van Burgers & Booze neemt de cocktails voor z’n rekening.

Voor initiatiefnemer Ladislas LEYS, amper 27, is dit het eerste grote project. Liefst twee jaar voorbereiding ging er aan de opening vooraf – daarvoor zocht hij inspiratie in Europa, de VS en Azië.

HOLY FOOD MARKET, Beverhoutplein 15 – 9000 Gent – Elke dag open van 11 tot 22 u (zaterdag tot 23u)

Facebook comments