Nieuw initiatief geeft Belgische artisanale bieren duwtje in de rug

Over heel de wereld worden fantastische bieren gebrouwen in ambachtelijke, kleinschalige brouwerijen, die helaas al te vaak onder de radar blijven. Dankzij Beerbutler kunnen bierliefhebbers elk trimester 20 bieren ontdekken die ze anders nooit hadden kunnen proeven.

Ongeveer een jaar geleden startten twee jonge Belgische ondernemers Beerbutler, een online initiatief om onbekende, artisanale bieren tot bij de bierliefhebber te krijgen.

Het systeem was simpel: Beerbutler is voortdurend op zoek naar artisanale brouwerijen van over heel de wereld en selecteerde elke maand een pakket van twintig unieke bieren voor zijn klanten – zowel particulieren als bedrijven.

Een unieke service: met meer dan 12.000 craft brewers wereldwijd is het zelfs voor de meest fanatieke bierproever onbegonnen zaak om ze op eigen houtje te ontdekken.

Ondertussen zijn de initiatiefnemers klaar voor Beerbutler 2.0 als het ware. In dat ene jaar is hun kennis van de bierwereld alleen maar toegenomen, zodat ze nog meer dan bij aanvang de pareltjes er weten uit te vinden, met voortaan een focus voor limited editions.

Om de klanten niet alleen met de bieren zélf te laten kennismaken, maar hen ook te informeren, wordt voortaan in elk pakket één bier geanalyseerd door zytholoog Kurt Gunst. Daarnaast worden ook suggesties gedaan voor foodpairing.

Precies omdat vanaf nu nog méér wordt gefocust op artisanale microbrouwerijen, is de frequentie van het ‘abonnement’ veranderd: voortaan worden nog maar vier keer per jaar pakketten opgesteld en rondgestuurd.

Voortaan levert de Beerbutler ook in de EU. En dat heeft een dubbel effect: niet alleen kunnen mensen uit heel Europa genieten van deze fantastische service. Bovendien bezorgt de Beerbutler door z’n nieuwe aanpak onze eigen, Belgische artisanale bieren een platform in het buitenland.

De formules zijn dezelfde: particulieren en bedrijven kunnen zich ‘abonneren’ om zo elk kwartaal het pakket toegestuurd te krijgen, maar individuele pakketten en cadeaubonnen zijn ook mogelijk.

www.beerbutler.eu

Facebook comments