Marc Coucke koopt Le Sanglier op - ex-eigenaar reageert op Judas-verwijten

De overname van het iconische restaurant in Durbuy Le Sanglier des Ardennes door Marc Coucke, heeft veel stof doen oplaaien. Voormalig eigenaar Frédéric Caerdinael reageert op het rondje moddergooien.

Nadat donderdag in de pers was uitgelekt dat Marc COUCKE het iconische restaurant Le Sanglier des Ardennes had overgenomen, ontstond daar hier en daar – met name in de Franstalige krant L’Echo - nogal wat deining rond.

De teneur van het verhaal: de grote Vlaamse slokop die Monopoly-gewijs alle mooie plekjes had opgekocht en de voormalige eigenaar, Frédéric CAERDINAEL die ondanks eerdere beloften niet te zullen verkopen, toch was gezwicht voor een zak zilverlingen en zo een mooi stuk Waals patrimonium in Vlaamse handen laat overgaan.

Een discussie waar we geen deel van willen uitmaken. Of de plannen van Marc Coucke op termijn een goede zaak zullen zijn voor de regio, de stad en de bevolking, zal later wel blijken. Wij vermoeden van wel, maar onze mening doet hier to-taal niet terzake.

Vrijdag 24 februari heeft diezelfde Frédéric Caerdinael wel gereageerd op de hetze. In een persbericht geeft hij toe dat hij enkele maanden geleden een eerste bod van Coucke naast zich heeft neergelegd, maar dat hij dan toch overstag is gegaan voor het tweede bod.

“L’ampleur des développements horeca du projet de Marc Coucke […] a néanmoins suscité une inquiétude grandissante quant à la possiblilité de pouvoir assurer au Sanglier des Ardennes son développement futur en toute sérénité”, lezen we in het persbericht.

Het lijkt er dus op dat Caerdinael het voor het restaurant zelf beter vond om het te verkopen, eerder dan de concurrentie aan te gaan met Coucke.

In het persbericht verzekert Caerdinael ook dat het personeel in dienst zal blijven.

Tot slot weerlegt hij de geruchten en verwijten dat hij van plan is om het volledige patrimonium in de uitverkoop te zetten. Victoria, Sept by Juliette, Guest House en Vieux Durbuy blijven in de handen van Caerdinael en zijn dochters.

Facebook comments