Jonger dan 30? Ga spotgoedkoop eten bij een van deze 51 jonge topchefs

Ben je ouder dan 18 maar jonger dan 30 en foodie? Dan kun je voor 45 euro van een fantastisch gastronomisch driegangenmenu genieten bij een van de 51 talentrijke jonge chefs van Jong Keukengeweld. Raadpleeg hier de lijst met de deelnemende restaurants.

Het is ondertussen al het achtste jaar dat Toerisme Vlaanderen onder de noemer Jong Keukengeweld Vlaamse talentrijke jonge chefs – ze zijn allemaal jonger dan 35 - een duwtje in de rug wil geven. Dit jaar zijn ze met 51 om als gastronomische ambassadeurs de Vlaamse terroirgebonden keuken te promoten in binnen- en buitenland.

Peter van deze actie is niemand minder dan Gert De Mangeleer van Hertog Jan.

Tegelijk wil Toerisme Vlaanderen ook de jeugd warm maken voor de Vlaamse gastronomie. Jongeren, zeker als ze nog studeren, moeten op financieel gebied vaak andere keuzes maken dan gastronomisch te gaan eten.

Om ook hen in contact te brengen met de betere gastronomie, lanceert Jong Keukengeweld ook dit jaar het initiatief Jongeren koken voor jongeren : jongeren tussen 18 en 30 krijgen de kans om aan spotprijzen te gaan eten in een van de 51 restaurants die geselecteerd zijn voor jong keukengeweld.

Wat bedoelen we met een spotprijs, vraag je? Voor een driegangenmenu, met aangepaste wijnen en water, betaal je in deze actie €45. In restaurants met een michelinster of een G&M-score van minstens 15/20 is dat €55.

Reserveren kan vanaf morgen, maandag 13 februari, op de website van Jong Keukengeweld, www.jongkeukengeweld.be of via hun Facebookpagina.

Raadpleeg onder het filmpje de lijst met de deelnemende restaurants en chefs

PROVINCIE ANTWERPEN
Le Petit Cuistot, Lier - Nils PROOST
Fleur de sel,, Kasterlee - Alex VERHOEVEN
L’épicerie du Cirque,Antwerpen - Dennis BROECKX, 1 michelinster
Amu, Turnhout - Marjanne MOONEN
Sail & Anchor, Antwerpen - Michael YATES
La Belle, Geel - Peter VANGENECHTEN, 1 michelinster
Graanmarkt 13, Antwerpen – Seppe NOBELS

STAD BRUSSEL
Humphrey, Brussel – Yannick VAN AEKEN

PROVINCIE LIMBURG
Restaurant 6 Zinnen, Hasselt - Jan WOUTERS
De Kwizien, Hasselt – Anne-Sophie BREYSEM, Lady Chef of the Year 2016
Cuchara, Lommel - Jan TOURNIER, 1 michelinster
Mondevino, Borgloon - Jeroen VANANDROYE
Altermezzo, Tongeren - Jo GROOTAERS
Le Cinquième, Zutendaal - Kevin BONANNO
Innesto, Houthalen-Helchteren - Koen VERJANS, 1 michelinster
Zoethout, Wellen - Laurens SNYKERS
Ogst, Hasselt - Sébastien WYGAERTS

PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

C-Jules, Zottegem – Julie Baekelandt, regerend Lady Chef of the Year
’t Vijfde Seizoen Aalter - Broes TAVERNIER
Volta, Gent – Davy DE POURCQ
Maison D., Ronse - Didier Bordeaux
l’Histoire 32, Aalst - Jason SPINOY, de jongste van de bende
De Vijf Seizoenen, Brakel - Jonas en Laurence HAEGEMAN
Vinto, Kruishoutem - Karel VAN OYEN
Fleur de lin, Zele - Lode DE ROOVER
De karper, Zulte - Nick Coppens
Restaurant Calla’s, Aalter - Niels DE LANDTSHEER
Brasserie Boulevard, Sint-Martens-Latem - Sam D’HUYDEVETTER
Onder de Toren, Hansbeke - Sam VAN HOUCKE
Vos,Lokeren - Stijn AUDENAERT
Karel de Stoute, Gent - Thomas DE MUYNCK
Cochon de luxe, Gent - Tom VAN LYSEBETTENS

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT
Sir Kwinten, Lennik - Glen VERHASSELT, regerend Best Kok van België, Prosper Montagné
Bart de Bondt, Tienen - Bart DE BONDT
’t Kreukeltje, Oetingen - Bram HEYLENS
Spaans Dak, Oud-Heverlee - Jonathan UYTTENDAELE
Essenciel, Leuven - Niels BRANTS
Bistro Margaux, Sint-Martens-Bodegem – Thomas LOCUS, 1 michelinster

PROVINCIE WEST-VLAANDEREN
Het vliegend tapijt, Kortrijk - Felix FRANCOIS
Markt XI, De Haan – Benny VAN TORRE
Tafel Tien, Ruiselede - Bert DENOULET
L’Envie, Zwevegem - David GROSDENT
Floris, Sint-Andries - Floris PANCKOUCKE
Sel gris, Duinbergen - Frederik DECEUNINCK
Schatteman, Hertsbergen – Gregory SCHATTEMAN
Va et vient, Kortrijk - Matthis SPEYBROUCK
Cuisine Kwizien, Zwevezele - Steven DEVRIENDT
Boury Restaurant, Roeselare - Tim BOURY, 1 michelinster
Bistro ‘t Verschil, Hooglede - Tom CLOET
Souvenir, Nieuwpoort - Vilhjalmur SIGURDARSON
Restaurant Relais & Châteaux Le Mystique, Brugge - Gregory SLEMBROUCK

Facebook comments