Het maartnummer van Culinaire Ambiance ligt vanaf vandaag in de winkel!

Hier alvast een voorproefje van wat Culinaire Ambiance allemaal te bieden heeft in het maartnummer, dat vanaf vandaag in de winkel ligt!

Black Smoke

Bij Culinaire Ambiance zijn we voorstander van een goede voorbereiding. Daarom beginnen we nu al met een nieuwe rubriek om volledig klaar te staan voor het komende barbecueseizoen. Het team van het Antwerpse barbecuerestaurant Black Smoke strooit in de gelijknamige rubriek kwistig met tips om dat plan 100% slaagkans te geven.

Op stap in Nice

De grootste stad aan de Côte d'Azur heeft nog meer te bieden dan indrukwekkende promenades, prachtige hotels, sjieke winkels en aantrekkelijke stranden met bijhorend mediterraan klimaat. Ook op culinair vlak valt er heel wat interessants te beleven en ontdekken. Het meest opvallende? Een wijngaard op stedelijk grondgebied.

Op zoek naar de beste tomaten

Tomaten mogen dan wetenschappelijk gezien vruchten zijn, er valt iets voor te zeggen om ze niet in een fruitsalade te verwerken. Maar onmisbaar in de keuken zijn ze intussen wel, natuurlijk. Onze zoektocht naar de beste variëteit, bracht ons naar Italië. En naar een oorspronkelijk Italiaans bedrijf dat tegenwoordig een erg Belgisch tintje heeft.

Le Relais Bernard Loiseau

Het is intussen veertien jaar geleden dat ongeveer 3000 mensen zich verzamelden in Saulieu om afscheid te nemen van grootmeester Bernard Loiseau. Jaren later is zijn nalatenschap nog elke dag voelbaar, al stond Le Relais allesbehalve stil. Hoe traditie en innovatie in zeldzame gevallen een zeer geslaagd huwelijk vormen.

En verder nog…

Meer dan 35 recepten
Made by Wout: een croque kan altijd
Signatuurgerechten: Johan Segers
Snuit tot staart: de ballen van Brussel
Restaurantrecensies uit binnen- en buitenland
Tips van de sommelier bij bergkazen
NorthSeaChefs: coquilles
Het Lekkerbekgehalte van Ben Weyts
NostalGuy
10 x wijn: bubbelwijnen
Op bezoek bij Bistrot du Nord
Expert aan het woord: Bruno Loubet
Lekkers van de Lady Chef
Pit met Peter: bottarga
Het maandmenu: 3 x 4-gangenmenu

Facebook comments