Frites Atelier van Sergio Herman krijgt ministerieel bezoek

Minister van Toerisme Ben Weyts is een echte lekkerbek en ook dol op frieten. Dat kwam hij zelf gisteren in het Frites Atelier van Sergio Herman vertellen.

Minister Weyts heeft trouwens een brede kijk op onze culinaire cultuur. “Wat ons onderscheidt van het buitenland, is ons breed kwalitatief aanbod. We hebben niet alleen veel sterrestaurants of door Gault&Millau hoog gequoteerde restaurants maar ook heel veel zaken daaronder die de moeite lonen om bezocht te worden.”

Weyts voert een beleid waarin hij de Vlaamse gastronomie aanwendt om Vlaanderen in het buitenland als vakantiebestemming te promoten. Die verscheidenheid maakt daar deel van uit.

“Het is sterk dat een ‘drie sterrenchef’ (sic) zoals Sergio Herman ook aandacht heeft voor alledaagse lekkernijen zoals een pakje friet. Daar kunnen we alleen maar blij mee zijn”, aldus de minister. Waarop hij met veel goesting, het was dan ook al half twee voorbij, een portie van Sergio’s frieten, verslond.

Wil je weten wat Ben Weyts’ lievelingsgerechten zijn? De minister is in het maartnummer van Culinaire Ambiance – op 28 februari in de winkel – onze gast in de rubriek Lekkerbek .

Facebook comments