En daar is Geert Van Hecke weer: Zet’ Joe na 75 dagen open

Kleinschaliger, laagdrempeliger, informeler en goedkoper dan De Karmeliet. De opdracht die Geert en Mireille Van Hecke zichzelf hadden opgelegd, was niet eenvoudig. Maar 75 dagen na de sluiting van hun driesterrenrestaurant, zijn ze weer helemaal terug.

Toen Geert Van Hecke de nakende sluiting van De Karmeliet aankondigde, ging er een schokgolf door gastronomisch Vlaanderen. Tegelijk kondigde hij een nieuw project aan, waar hij opnieuw kleinschaliger zou gaan werken.

Uiteindelijk heeft het precies 75 dagen geduurd voor het nieuwe project van start gaat. De naam Zet’ Joe verklapt al voor een deel wat je mag verwachten: letterlijk vanuit het West Vlaams vertaald betekent dit ‘ga zitten’, maar dan met de bijkomende connotatie ‘en maak het je vooral gemakkelijk’.

Het nieuwe restaurant is op het eerste gezicht noch met De Karmeliet, noch met Bistro de Refter te vergelijken. En toch ademt dit warm ingeduffelde boetiekrestaurant helemaal het gastvriendelijke, low profile karakter van het ondernemende echtpaar uit.

Van Hecke blijft z’n principes als topchef trouw en werkt met topproducten die met dezelfde finesse als in zijn driesterrenrestaurant worden bereid. Kaart, keuken en zaal zijn aanzienlijk kleiner.

Gasten hebben de keuze tussen een driegangenmenu voor €75 en een vijfgangenmenu voor €125, met daarnaast een viertal suggesties. Op de kaart staan gerechten die Geert Van Hecke dertig jaar geleden op de kaart van De Karmeliet zette, maar dan in een nieuwe interpretatie met andere producten en technieken.

Zo was het hoofdgerecht van het openingsmenu (zie hieronder) in feite een upgrade van de klassieke Konijn met pruimen. “Terug naar de tijd van toen met de kennis en ervaring van vandaag”, zo vat de topchef het zelf samen. Het resultaat is een pure, intense en verfijnde keuken die, ondanks de kleinschaligheid van het project, toch voor méér mensen bereikbaar zal zijn.

TIP VAN DE SLUIER
En wat mag je nu concreet verwachten? Tijdens de opening serveerden Geert en Mireille alvast dit:

Hapje: Flinterdunne Granny Smith wonton met kruidige geitenkaas en emulsie van rode paprika.
Voorgerecht: Licht gerookte moelleux van zijdezachte ‘label rouge’ zalm met gekonfijte bloemkool.
Hoofdgerecht: Rollade van konijn gevuld met gehakt van onder meer zwezerik en foie gras, Rodenbachsaus, pruimen in Armagnac, gegratineerd witloof en mousseline van aardappel, champignons, look en ui.

Zet’ Joe - Langestraat 11, 8000 Brugge – Tel. 050 33 82 59 – www.zetjoe.be – Gesloten op zondag en maandag

Facebook comments