Eerste 10 namen Antwerpen Proeft zijn bekend

De 11de editie van Antwerpen Proeft heeft volgend jaar plaats van vrijdag 28 april tot en met maandag 1 mei 2017. De organisatie maakte vandaag de eerste tien deelnemers bekend. Bovendien start de ticketverkoop van het culinair festival opmerkelijk vroeg.

Nu zaterdag 10 december om 10u gaat de online ticketverkoop voor Antwerpen Proeft van start. "We merken dat heel wat mensen nu al kaartjes willen kopen," vertelt organisator Claudia Engelen. "Onze tickets zijn blijkbaar een perfect kerstcadeau (lacht)." Mensen komen er hapjes proeven van bekende koppen, toprestaurants en foodtrucks, kunnen er chefs hun signatuurgerechten zien bereiden en kookdemonstraties of workshops volgen.

Volgende namen mogen we volgend jaar al verwachten:

Hanne & Jaro, winnaars van het eerste seizoen van Mijn Pop-uprestaurant en uitbaters van het restaurant Den Druiventrois.

Chocolatier-patissier DelRey. Dit Ambiance Club-lid werd ook opgenomen in de culinaire gids Chocolaterie & Patisserie van Gault&Millau.

Brasserie Boulevard van Sam D'Huyvetter en Thomas Schmidt, twee jonge talenten uit de stal van driesterrenchef Peter Goossens.

Restaurant B23 van Kevin De Backer, opgenomen in restaurantgids Bib Gourmand van Michelin en nieuw in Gault&Millau.

Restaurant De Kleine Zavel, in 2015 beste Antwerps restaurant in culinaire gids ZUCSU en in 2016 gouden award Meest Klantvriendelijke Allroundrestaurant bij Horeca Awards Belgium.

Restaurant Ruggeri in 2016 zilveren award Meest Klantvriendelijke Allroundrestaurant bij Horeca Awards Belgium en nieuw in Gault&Millau.

Gastronomisch visrestaurant Nemo van jonge Antwerpse belofte Michael Wauters, nieuw in Antwerpen.

Slagerij-atelier Millevaches, met als dirigent topchef Robrecht Wissels, nieuw in Antwerpen.

Restaurant Spetters van sterrenchef Laurent Smallegange uit het Zeeuws-Vlaamse Breskens.

Een dagticket voor het festival kost in 2017 €7 in voorverkoop. Ter plaatse zal een ticket €9 kosten

Meer info: www.antwerpenproeft.be

Facebook comments