De nieuwe Culinaire Ambiance vanaf vandaag in de winkel!

De nieuwe Culinaire Ambiance ligt vanaf vandaag in de winkel boordevol inspiratie! Met een Azië-special, inclusief meer dan 20 oosterse gerechten. Hier alvast een voorproefje.

Azië-special
In deze special doe je een heleboel inspiratie op over de oosterse keuken. Neem nu de befaamde dimsum-hapjes. Die vind je naast sushi meer en meer in koeltoog en vriesvak van supermarkten. Maar zijn deze diepgevroren industriële producten wel lekker? Als antwoord op deze kwestie zetten we ons niet alleen aan de proeftafel, maar vind je ook een handleiding van hoe je zelf dimsum en gyoza kan bereiden!

Meet the chef
Veertien succesvolle restaurants verdeeld over drie werelddelen
met een paar duizend medewerkers. Dat speelde Rainer Becker in twaalf jaar klaar. Hij werkt echter niet langer als chef in Zuma of Roka. Een gesprek met het brein achter deze, op Japanse keuken geïnspireerde, concepten.

City-trip: Singapore
Singapore is de stad van streetfood. In ettelijke duizenden eetstalletjes wordt het eten nog vers gemaakt en moeten traditionele schotels qua smaak zeker niet onderdoen voor wat de veel duurdere restaurants serveren. De meeste lekkerbekken gaan er dan ook zelden op restaurant.

Van snuit tot staart
Deze maand toont topslager Hendrik Dierendonck ons de minder gekende delen de kip. In de keuken van Carcasse bereidt Chef Michael Yates verrassende lekkernijen met kippenlever, -hart en zelfs kippenvel!

Evergreen: Asperges
Wist je dat asperges op Vlaamse wijze een van dé grote voorjaarsklassiekers is, zowel in de huiskamer als in de horeca? Maar waar eet je ze het lekkerst? En wat maakt het gerecht tot een onvervalste evergreen?

En verder…
Meer dan 20 Aziatische gerechten!
15 andere recepten om zelf thuis uit te proberen
Bier of wijn bij Pekingeend en dumplings?
Ambi, het redactievarken, in topconditie
Smaken verschillen over Aziatische geïnspireerde horeca
Gewikt & Gewogen: vijf nieuwe recensies van Belgische adresjes
Recensies uit Amsterdam, Berlijn, Londen, New York en Parijs
Tips van de sommelier: wijn bij dimsum
Garnituur Comme chez Soi: gele en zwarte krokantjes
Kwestie van techniek: stoombakken
Onbeminde vissen: grondels, zonnevis en geep

Facebook comments