De nieuwe Culinaire Ambiance ligt vanaf vandaag in de winkel!

Hier alvast een voorproefje van wat Culinaire Ambiance allemaal te bieden heeft in het novembernummer, dat vanaf vandaag in de winkel ligt!

Coverstory: David Martin

Naast chef is David Martin van La Paix in Anderlecht ook entrepreneur. Behalve zijn sterrenrestaurant stuurt hij ook nog Brasserie Bozar in Brussel aan, geeft hij vorm aan smakelijke culinaire uitzendingen voor RTL én adviseert hij verschillende voedingsmerken. Maar intussen staan er ook al twee nieuwe projecten in voor de deur. Hem even laten stilzitten voor dit interview was dan ook een hele opgave!

Seafood Sundays

Wie ‘Groot-Brittannië’ of ‘Ierland’ en ‘vis en schaaldieren’ in een zin hoort vernoemen, denkt wellicht meteen aan fish and chips. Maar het seafood-repertoire van die eilandbewoners houdt veel meer in dan alleen maar vis en frieten! Phil Hawinkel deelt in deze laatste aflevering van Seafood Sundays nog enkele heerlijke recepten.

Het geheim van vermout

Vergeet de bestofte fles in de likeurkast van grootmoeder. Vermout is hip! De kruidige wijndrank is volledig klaar om zijn positie als verfrissend aperitief te veroveren. Daarbij is de band met zijn Italiaanse herkomst nooit veraf.

Zeetong

De nobelste onder de platvissen kent in de pan gebakken wat fijnheid, structuur en sappigheid betreft weinig of geen concurrentie. In de rubriek ‘Evergreen geproefd’ leest u verder waar gebakken zeetongen perfect geserveerd worden.

En verder nog…

Made by Wout: tomaten
Snuit tot staart: wangen
Koekje van eigen deeg: amandelkoekjes met chocolade
Restaurantrecensies uit binnen- en buitenland
Tips van de sommelier bij zeetong
NorthSeaChefs: pladijs
Het Lekkerbekgehalte van Pascale Naessens
NostalGuy
10 x wijn bij kaas
Pit met Peter: miso
De beste zeetong getest
De Boxy’s nodigen uit, deel 2
Experts aan het woord: Ferdy Debecker & Peter Aesaert
Lekkers van de Lady Chef
Digitale appetijt: koken met apps
Het maandmenu: 3 x 4-gangenmenu

Facebook comments