De nieuwe Culinaire Ambiance ligt vanaf vandaag in de winkel!

Hier alvast een voorproefje van wat Culinaire Ambiance allemaal te bieden heeft in het oktobernummer, dat vanaf vandaag in de winkel ligt!

Coverstory: Julie Baekelandt

Competitiebeest Julie Baekelandt van C-Jules wil eigenlijk maar één ding: de beste zijn. Vroeger op het voetbalveld, nu in de keuken. Behalve gedreven en getalenteerd is de chef, die Wout Bru en Seppe Nobels tot haar mentoren mag rekenen, ook erg sympathiek en nuchter. Wij stellen aan jullie voor: de nieuwe Chaudfontaine Lady Chef of the Year!

Op stap in Graubünden

Gezien zijn fantastische skigebieden, wandelwegen en fietstrajecten is het niet zo moeilijk dat we het Zwitserse Graubünden het best kennen als een vakantieregio. Maar de eigenzinnige chef Hansjörg Ladurner neemt ons mee op sleeptouw en laat zien dat er ook op gastronomisch vlak nog heel wat te ontdekken valt.

Digitale appetijt

Menukaarten op iPads en gratis wifi in koffiebars, mobiele elektronica raken ook meer en meer ingeburgerd in de gastronomie. In deze nieuwe rubriek verkennen we de wereld van de culinaire applicaties die de digitale honger moeten stillen. Eerste aflevering: drinken met apps.

Halloween met de Boxy’s

Culinaire Ambiance gaat voor een nieuwe rubriek in zee met de populairste gastronomische tweeling van het moment: Kristof en Stefan Boxy, bij het grote publiek vooral bekend van hun rol als recensent in het populaire tv-programma Mijn Pop Uprestaurant. Onder de noemer 'De Boxy's nodigen uit' werken ze drie maanden lang tips voor feestelijke gerechten uit die je kunnen helpen om met een minimum aan stress thuis gasten te ontvangen. Nog even en het is alweer Halloween. Kristof en Stefan Boxy gaan nu alvast op zoek naar akelige attributen voor een geweldig griezelfeest en dokterden een eenvoudig maar heerlijk pompoengerecht uit.

En verder nog…

De beste tomaat-garnaal getest
Made by Wout: jong gevogelte
Op stap in Sevilla
Snuit tot staart: 4 x fazant
Koekje van eigen deeg: biscotti mandorla e pistacchio
Restaurantrecensies uit binnen- en buitenland
Tips van de sommelier bij tomaat-garnaal
NorthSeaChefs: tongschar
Het Lekkerbekgehalte van Koen Wauters
NostalGuy
10 x wijn om je baas te imponeren
Pit met Peter: tabasco

Facebook comments