De nieuwe Culinaire Ambiance ligt vanaf vandaag in de winkel!

Hier alvast een voorproefje van wat Culinaire Ambiance allemaal te bieden heeft in het septembernummer, dat vanaf vandaag in de winkel ligt!

Coverstory: Vincent Florizoone

Twee jaar geleden veroorzaakte Vincent Florizoone een aardverschuiving in de culinaire wereld met zijn eerste Flemish Food Bash, het Tomorrowland der festivals voor fijnproevers. Nu staat de bierchef op de cover van dit magazine, intussen een restaurant en enkele foodbashes later. Zijn nieuw project opende intussen zijn deuren en ook de succesformule van de Flemish Food Bash krijgt een (aangepast) vervolg.

Jong Keukengeweld met Seppe

Tijdens een blitzbezoek, in het kader van Jong Keukengeweld, probeert Seppe Nobels de Londense City warm te maken voor de Vlaamse gastronomie. Gepakt en gezakt, inclusief foodtruck, trokken we Het Kanaal over.

Op stap in San Sebastián

Donostia-San Sebastián is al enkele jaren, door zijn bloeiende gastronomische cultuur en groot aantal sterrenrestaurants, één van de belangrijkste culinaire steden in Europa. Dit jaar mag ze ook de titel van Culturele hoofdstad dragen. Hoofdredacteur Willem Asaert ging er uitgebreid pintxos proeven en selecteerde enkel de beste adresjes.

Kiplekker

Kip staat in elk gezin op het menu. Je kan het immers op ontelbare manieren bereiden. Op zijn geheel garen aan 't spit lijkt makkelijk maar is het niet. Waarom en de adressen waar je de beste smaaksensatie kan beleven, lees je in Evergreens geproefd. Alain Bloeykens en gastsommelier Dries Corneillie (Hertog Jan) kiezen zes passende wijnen. Ook Peter Goossens gaat met kip aan de slag en presenteert ons zijn chicken masala in Pit met Peter. Hoofdredacteur Willem Asaert was er ten slotte als de kippen bij om het onderwerp waardig af te sluiten in zijn Uitsmijter.

En verder nog…

Made by Wout: lunchgerechten
Op stap in Bordeaux
Veldslagen
Snuit tot staart: varken op de BBQ
Funky Food Factory, aflevering 3
Koekje van eigen deeg: biscotti genovese
Restaurantrecensies uit binnen- en buitenland
NorthSeaChefs: langoustines
Meer over Medoc
Het Lekkerbekgehalte van Boogie Boy
NostalGuy
10 x wijn om je baas te imponeren

Facebook comments