De nieuwe Culinaire Ambiance ligt vanaf vandaag in de winkel!

Hier alvast een voorproefje van wat Culinaire Ambiance allemaal te bieden heeft in het juninummer, dat vanaf vandaag in de winkel ligt!

Coverstory: Sepideh Sedaghatnia

Je kent haar waarschijnlijk het best als het meest charmante jurylid van het populaire programma Mijn Pop-uprestaurant. Maar dat sommelière Sepideh Sedaghatnia nog veel meer in haar mars heeft, hoeft eigenlijk geen betoog. De resultaten spreken voor zich. Het meest recente is haar tweede boek, 69 Food & Wine Affairs, waarin ze vlijmscherp het DNA van de Midden-Oosterse keuken fileert.

Champagne, per trein

Op een kleine drie uur rijden van Brussel is Reims een culinaire citytrip die makkelijk te bereiken is. Maar deze snippervakantie doe je best toch even met de trein. Even vlot en makkelijk en met de honderden te bezoeken wijnhuizen, vanzelfsprekend inclusief degustatie, zeker geen slecht idee. Wij deden het voor de twee belangrijkste champagnesteden, Reims en Épernay, alvast even voor.

NorthSeaChefs

Deze maand sloeg Filip Claeys (De Jonkman, Brugge) steenbolk aan de haak. Variatie genoeg: hij rookt, stoomt én bakt de kabeljauwachtige die je altijd kan herkennen aan zijn lange kindraad. Zoals altijd in combinatie met verfrissende bereidingen.

Expert aan het woord: Luc De Laet

Eigenlijk wou hij geen beenhouwer worden. Intussen opent Luc De Laet een tweede beenhouwerij, een atelier in de Stadsbrouwerij van Antwerpen in samenwerking met Duvel-Moortgat. "Meelopen in het peloton interesseert me niet. Ik wil vooraan zitten en het tempo bepalen."

Aardbeirecepten met Roger van Damme

Aardbeien staan centraal in het nieuwe boek van Roger van Damme. In het boek presenteert van Damme 40 kleurrijke recepten met aardbeien, want ze maken meerdere gerechten - niet enkel desserts - tot een feest. Daarnaast hebben de zoete vruchten ook een speciale betekenis voor de chef. In Culinaire Ambiance vind je alvast drie recepten uit het boek die een uitnodigende smaakmaker vormen.

En verder nog…

35 recepten
Evergreen geproefd: ossobuco
Recensies uit binnen- en buitenland
Lekkers van de Lady Chef
Tips van de sommelier: ossobuco
Het Lekkerbekgehalte van… Simon Mignolet
Van snuit tot staart: orgaanvees
Made by Wout: Kaas in de keuken
Pit met Peter: Mostarda di frutta
Luxemburg: vakantieparadijs met vele gezichten
Nieuwe rubriek: Funky Food Factory (aflevering 1)
10 x wijn voor tijdens een picknick
Het maandmenu met Seppe Nobels, Christer Elfving & Kenny Bernaerts

Culinaire Ambiance is deze maand ook verkrijgbaar in pakket met de gids ‘De Lekkerste Winkels 2016’ voor slechts €14,95!

Facebook comments