De nieuwe Culinaire Ambiance ligt vanaf vandaag in de winkel!

Hier alvast een voorproefje van wat Culinaire Ambiance allemaal te bieden heeft in het meinummer, dat vanaf vandaag in de winkel ligt!

Pit met Peter

Peter Goossens hoeven we je al lang niet meer voor te stellen, noch zijn onuitputtelijke honger naar nieuwe kennis, noch zijn producten- en keukenexpertise. In deze nieuwe reeks, waarin we focussen op bekende smaakdragende en smaakversterkende ingrediënten met hoge culinaire impact, is hij onze inspirerende compagnon.

Steak tartaar-special

Steak tartaar loopt als een rode draad door dit magazine. Zo gingen we op zoek naar de beste adresjes in onze smakelijke rubriek ‘Evergreens geproefd’. Of als je liever zelf aan de slag gaat, zijn er de verschillende recepten. Want de steak tartaar van driesterrenchef Peter Goossens is niet dezelfde als die van in Hendrik Dierendonck zijn Carcasse. Chef Nicolas Wentein toont ons ook een Oosterse versie en eentje met kalfsvlees. Het geheel werken we mooi af met de wijntips van Alain Bloeykens.

Lente in Tunis

Noord-Afrika klinkt misschien ver weg, maar na iets meer dan twee uur vliegen sta je al in de hoofdstad van deze prille democratie. Wij gingen er alvast even proeven en deze ambitieuze bestemming is alvast een citytrip waard. Tunis speelt in op al je zintuigen.

Meet the experts: Ben Belmans & Jurgen Lijcops

Met Bar Burbure en Bijou gaan – ongeveer gelijktijdig – twee (cocktail)bars open in dezelfde Antwerpse wijk. Toch zien uitbaters Jurgen Lijcops en Ben Belmans elkaar niet als concurrenten, maar als medestanders. Mixologist Ben Belmans en horeca-uitbater/gindistilleerder Jurgen Lijcops aan het woord.

Smile! Hier is Tiki!

De laatste jaren heeft de cocktailcultuur vaste voet aan de grond gekregen in België. Zowat overal in het land duiken bars op die gerust naast de betere zaken in Parijs, Londen en New York mogen staan. In de marge daarvan heeft een heel specifiek subgenre óók een bescheiden revival ingezet: de tikicocktail. Met de zomer in aantocht halen wij ons hawaïhemd uit de mottenballen. Laat de mai tai’s en de zombies maar komen!

En verder nog…

Meer dan 25 recepten
Evergreen geproefd: steak tartaar
How to: koffielikeur
Recensies uit binnen- en buitenland
Lekkers van de Lady Chef
Tips van de sommelier: steak tartaar
ABChocolade, deel 4
Ambiance in de wijk 2060: Antwerpen-Noord, slot
Het Lekkerbekgehalte van… Nathalie Meskens
Van snuit tot staart: steak tartaar
NorthSeaChefs: rode poon
RieslingWeeks: van 27 mei tot 12 juni

Facebook comments