De nieuwe Culinaire Ambiance ligt vanaf vandaag in de winkel!

September is een nieuwe start. Terug naar school, een nieuw seizoen en de opening van het parlementair jaar. Ook Culinaire Ambiance vliegt er opnieuw stevig in met een aanstekelijk septembernummer!

Meet the chef: Didier Garnich
Voormalig chef-eigenaar van het gerenommeerde Antwerpse restaurant ‘De Matelote’, later omgevormd tot het eigentijdse ‘Gin-Fish’, liet vijf jaar geleden zijn druk bezette zaak over om als technisch consultant in de culinaire wereld actief te blijven. Zijn ongewone, rijke expertise en gedrevenheid maken van hem vandaag immers nog steeds een gerespecteerde, veelgevraagde professional in binnen- en buitenland.

Mini-special: Mosselen
In september zijn mosselen op hun best. Daarom zetten we die geliefde weekdiertjes deze maand extra in het zonnetje. We proeven verrassende creaties met bijpassende bier, gaan op pad om de beste eethuizen van onze contreien te vinden en serveren tot slot nog lekkere mosselwijnen en dito bieren.

Citytrip: Valencia
Valencia als één van de belangrijkste culinaire steden van Europa bestempelen is allesbehalve overdreven. Foodies zullen hier zich niet snel vervelen. Bovendien kan je er tijdens de Open Keuken-dagen, die binnenkort plaatsvinden, voor een habbekrats aan tafel aanschuiven. Een voorsmaakje.

Tips van de sommelier: Dessertwijnen
Ook al krijgen ze niet vaak de aandacht die ze verdienen, goede dessertwijnen vormen hoe dan ook een passende afsluiter van de maaltijd. Alain Bloeykens zocht samen met de Eerste Sommelier van België enkele fraaie flesjes uit.

Jong keukentalent zoekt producent
Wie dacht dat het aardbeiseizoen zo goed als voorbij zou zijn, slaat de bal flink mis. Jong keukentalent Thomas Snijders ontmoette in Hoogstraten gepassioneerde telers en ging met een bijzondere variëteit aan de slag.

En verder…
30 recepten om zelf mee aan de slag te gaan
Made by Wout: Schaal- en schelpdieren
Hendrik Dierendonck: On the Road
Smaken verschillen over de rol van het zaalpersoneel
Onbeminde vissen: wijting, schartong en schelvis
Kwestie van techniek: Bakken in roestvrij staal
Gewikt & Gewogen: vijf nieuwe recensies van Belgische adresjes
Recensies uit Amsterdam, Berlijn, Londen, New York en Parijs

Facebook comments