De eerste Culinaire Ambiance van 2017 ligt vanaf vandaag in de winkel!

Hier alvast een voorproefje van wat Culinaire Ambiance allemaal te bieden heeft in het eerste nummer van 2017, dat vanaf vandaag in de winkel ligt!

Signatuurgerechten

In deze gloednieuwe rubriek tonen chefs elke maand enkele signatuurgerechten uit hun rijk gevuld repertoire. Stefan Verhasselt van restaurant Esmeralda in Knokke bijt de spits af. Verhasselt staat al veertig jaar elke werkdag aan zijn fornuis. Hypes liet hij aan zich voorbijgaan, hij bleef trouw aan de klassieke keuken, vanzelfsprekend zonder innovatie uit het oog te verliezen.

Op zoek naar het geheim van zeetong

Respect hebben voor het product, we horen het chefs graag zeggen. Maar deze toppers, waaronder Nick Bril, Seppe Nobels en Alex Verhoeven, voegen de daad bij het woord en gaan gedurende een nacht mee op zee op zoek naar het geheim van zeetong en duurzame visserij. Magere vangst of boter bij de vis?

Seafood Days

Voor de fans van onze vorige rubriek 'Seafood Sundays' hebben we goed en slecht nieuws. Het wekelijkse zeevruchtenfestival op zondag in Plateau Royal is niet meer. Maar voortaan is het gewoon elke dag Seafood Day in de Antwerpse overdekte foodmarket Mercado. En in deze vernieuwde rubriek blijft Phil Hawinkel ons voorzien van originele recepten met al het lekkers uit de zee.

Nieuw & handig

Vanaf nu vind je een overzicht van alle recepten op het einde van het magazine, inclusief prijsindicatie en moeilijkheidsgraad.

Pit met Peter

Het hoeft niet te verbazen dat Peter Goossens elke dag zijn handen vol heeft in de keuken van zijn driesterrenrestaurant Hof van Cleve. Maar ook in 2017 zal hij elke maand een gaatje vinden in zijn overvolle agenda om ons van een schitterend recept te voorzien. Deze keer met mosterd!

En verder nog…

Meer dan 30 recepten
Made by Wout: licht & smakelijk
Snuit tot staart: pistolets
Koekje van eigen deeg: Tartelettes
Restaurantrecensies uit binnen- en buitenland
Tips van de sommelier bij waterzooi
NorthSeaChefs: rode poon
Het Lekkerbekgehalte van Gène Bervoets
NostalGuy
10 x wijn: bio
Op bezoek bij Bistrot du Nord
Expert aan het woord: Gaston Hochar
Lekkers van de Lady Chef
Digitale appetijt: innovatieve apps
Op stap: Osnabrück
Het valentijnsmenu van Viki Geunes
Het maandmenu: 3 x 4-gangenmenu

Facebook comments