Bocuse d'Or: De strijd herbegint - wie vertegenwoordigt België?

Chef Peter Aesaert en commis Michelle Boone genieten nog volop na van hun prachtige prestatie tijdens de wereldfinale van de Bocuse d’Or. Ondertussen is de wedloop naar de wereldfinale in 2019 begonnen.

Voor Peter AESAERT en Michelle BOONE zit het avontuur erop, maar de geoliede Bocuse d’Or-machine valt nooit stil. Het comité Belgian Bocuse d’Or Academy, onder leiding van Bocuse de bronze en de voorzitter van de Bocuse d’Or Winners Ferdy DEBECKER, is begonnen aan de zoektocht naar een nieuw team dat het hopelijk over twee jaar even goed, of misschien zelfs beter, doet dan Aesaert en Boone.

PRESELECTIE EN TWEE KWALIFICATIERONDEN
Om door te stoten naar de wereldfinale zullen kandidaten drie kwalificatieronden moeten overleven. In de preselectiefase moeten de deelnemers, nadat ze het technisch dossier hebben aangevraagd, hun recept opstellen en dat doorsturen naar de jury, die op basis van het recept op papier 5 kandidaten zal selecteren voor de nationale finale.

Die vijf genomineerden zullen dan op zondag 19 november op Horeca Expo Gent strijden voor de Belgische nominatie.

De winnaar van de Belgische selectiewedstrijd vertegenwoordigt dan in juni 2018 ons land in de Europese finale in Turijn.

Indien het Belgische team zich in die Europese finale bij de eerste 11 plaatst, dwingt het zijn plaats af in de wereldfinale, die zich in 2019 zal afspelen in Lyon.

THEMA’S VOOR DE NATIONALE SELECTIE
Traditiegetrouw moeten de kandidaten voor de nationale 2 bereidingen voorzien, voor telkens 14 personen.

De eerste bereiding wordt op bord gepresenteerd: daarin moeten de kandidaten werken met pasta (gedroogd of vers naar keuze), schaaldieren (waaronder zeker grijze garnaal) en kaas.

De tweede bereiding wordt op plateau gepresenteerd. Het hoofdingrediënt is hier een kalfsribstuk met 2 extra ingrediënten, vrij te kiezen uit het rijtje kalfszwezerik – kalfsnier – kalfspoot – kalfskop. Bovendien moeten de kandidaten 3 garnituren voorzien, waarvan er 2 volledig vrij te kiezen zijn. Het de mag enkel groente bevatten.

APARTE WEDSTRIJD VOOR COMMIS
De commis in het Belgische team moet zich op eigen kracht kwalificeren in een wedstrijd die openstaat voor alle leerlingen van Belgische hotelscholen met Belgisch paspoort, geboren na 31 januari 1997. Dat heeft te maken met de leeftijdslimiet voor de wereldfinale: daarin mag een commis hoogstens 22 jaar oud zijn.

Ook hier zullen 5 kandidaten het tegen elkaar opnemen op Horeca Expo Gent. Hun wedstrijd vindt enkele dagen later plaats, namelijk op donderdag 23 november.

Info en wedstrijdreglement kan opgevraagd worden op info@bocusedor.be

Facebook comments