Belgisch chocoladekampioen opent zoete hotspot in Gent

Gentse zoetekauwen krijgen er weer een leuk adresje bij. Meesterchocolatier Marijn Coertjens strijkt na een indrukwekkend parcours over heel de wereld neer in een prachtig 17de-eeuws pand om er zich (definitief?) te vestigen.

De 35-jarige Marijn COERTJENS is niet de eerste de beste. Na een korte periode onder de vleugels van Belgische topchocolatiers te hebben gewerkt, waaronder zijn mentor Marc DUCOBU uit Waterloo, sloeg hij z’n vleugels uit en begon hij aan een indrukwekkende buitenlandse carrière.

Zo behaalde hij in 2011 de bronzen medaille in de Coupe du Monde de la Patisserie, een prestatie die niet onopgemerkt bleef: hij kon zowaar aan de slag in het prestigieuze hotel The Peninsula in Hong Kong. Sindsdien werkte hij in keukens over heel de wereld.

In 2015 behaalde hij opnieuw de bronzen medaille in een prestigieus wereldkampioenschap, ditmaal in de World Chocolate Masters. Tevens behaalde hij goud in de Belgian Chocolate Masters, zodat hij zich regerend Belgisch kampioen mag noemen.

Marijn staat er niet alleen voor. Zijn vrouw, Christina MUYLDERMANS herschoolde zich na haar IT-studies ook tot chocolatier en staat sinds het avontuur in Hong Kong aan zijn zijde.

Na hun omzwervingen is het nu tijd om in eigen land iets uit de grond te stampen. “Tien jaar geleden trok de charme van Gent me al aan om er in de toekomst een zaak te straten”, zegt Marijn daarover.

Hun keuze viel op een 17de-eeuws pand in hartje Gent. “Ook op culinair vlak is Gent een bruisende stad. Het is dus een perfecte match.”

Marijn Coertjens, Burgstraat 151 – 9000 Gent – Tel. 09 233 48 01 – Gesloten op maandag

Foto’s: Laura De Winter

Facebook comments