Bekend Antwerps kindvriendelijk restaurant zoekt overnemer

Zelfs Filip en Mathilde kwamen hier ooit met hun kinderen eten. Het bekende kindvriendelijke restaurant op de hoek van de Teichmanstraat en de Molenstraat bestaat precies dertig jaar. De oprichter zoekt nu een overnemer.

Lang voor het begrip conceptueel restaurant ophef begon te maken, startte Yannick BERKVENS in 1986 met een gedurfd initiatief: een restaurant waar ouders met jonge kinderen toch van een rustige avondje uit kunnen genieten.

Het principe van het Antwerpse restaurant SensUnik is even simpel als geniaal. Ouders vertrouwen hun jonge kinderen bij het aanmelden in het restaurant toe aan enkele monitors of monitrices, die het jonge volkje mee naar een waar kinderparadijs op de zolderverdieping nemen.

Terwijl de ouders genieten van een rustig avondje restaurant, ravotten de kinderen, kijken ze televisie of knutselen ze, en tussendoor krijgen ze een aangepast kindermenu en dat alles onder veilig toezicht van enkele jongeren die een oogje in het zeil houden.

Met het groeiende aantal tweeverdieners, die toch belang hechten aan quality time met de hele familie, bleek het al snel een schot in de roos. Geen gedoe meer met babysitters en jengelende kinderen die het niet leuk vinden dat mama en papa weg zijn: de kinderen gaan gewoon mee en de babysit is ter plaatse.

Dertig jaar na de opening is het restaurant toe aan een generatiewissel, aldus Berkvens. Een dubbele generatiewissel zelfs: enerzijds komen dertigers die hier vroeger als kind op de zolder gespeeld hebben nu zelf met hun kinderen genieten van een stressloze avond op restaurant. Anderzijds acht Berkvens de tijd gekomen om de fakkel door te geven.

En dus gaat hij op zoek naar een overnemer. In afwachting daarvan blijft hij gewoon verder het restaurant runnen. De SensUnik zal dus niet sluiten.

Restaurant SensUnik, Molenstraat 69 – 2018 Antwerpen – Tel 03 216 00 66 – info@sensunik.be – Gesloten op maandag, dinsdag en woensdag

Facebook comments