5 variaties op de croque-monsieur

De klassieke croque-monsieur is het schoolvoorbeeld van smakelijk fastfood. Thuis of op restaurant, het smaakt altijd. Hier 5 variaties op dat recept. Iets anders maar even lekker en even snel klaar. Tip: bak je croque in boter in een pan voor een decadente boterham.

Croque Italiano

2 bolletjes mozzarella
8 sneden brood
2 tomaten
Boter
Basilicum
Gandaham

  • Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes.
  • Beleg de boterhammen.
  • Steek tussen de grill of bak in de pan met wat boter.

Zalm en kruidenkaas

8 sneden brood
4 sneden zalm
Potje kruidenkaas

  • Beleg de boterhammen.
  • Steek onder de grill of bak kort.

Grilled cheese

8 sneden jonge kaas
Zakje gruyère
8 sneden brood
Boter

  • Beleg de boterhammen op volgende manier: brood, jonge kaas, gruyère, jonge kaas, brood.
  • Smeer de buitenkant van het brood in met water boter.
  • Laat wat boter smelten in een pan. Zet het vuur niet te hoog! Deze croque is het lekkerst gebakken in de pan.
  • Bak elke croque tot de kaas gesmolten is. Draai de boterham regelmatig om en zet het vuur niet te hoog zodat er niets kan verbranden.

Champignons

4 medium sjalotten
1 eetl bruine suiker
1 eetl olijfolie
8 sneden jonge kaas8 sneden brood
>p>Peper en zout
Bakje gemende paddenstoelen
Boter

  • Snipper de sjalotten fijn.
  • Snijd de paddenstoelen als die te groot zijn.
  • Doe wat olijfolie in een pan, samen met de suiker. Bak de paddenstoelen. Zet apart.
  • Beleg elk sneetje brood met een plakje kaas. Bak elke snede kort in een pan met boter (op de kant van het brood).
  • Beleg 4 sneden met champignons. Leg er de overige 4 sneden op en druk goed toe. Bak nog even in de pan om de kaas nog wat te doen smelten en het geheel op te warmen.

Choco-banaan

8 sneden brood
4 bananen
Nutella

  • Besmeer het brood met een mooie laag nutella.
  • Snijd de bananen in plakjes.
  • Beleg de boterhammen met de banaan en druk stevig toe.
  • Steek even onder de grill of bak kort in de pan.

Foto: jeffreyw, flickr.

Facebook comments