2de editie MEUG: Inspirerende verhalen bij een glas whisky, wijn of bier

Liefhebbers van bier, wijn en sterke drank checken best nu of hun agenda voor dit weekend nog een gaatje vertoont. Dan vindt namelijk in Antwerpen een festival dat zich door z’n aanbod maar vooral door z’n benadering toch onderscheidt van andere beurzen.

Als het op grote festivals aankomt, wordt de Belgische liefhebber van sterke drank behoorlijk verwend met prestigieuze beurzen als Spirits in the Sky in Brussel in de herfst, Le Salon du rum in Spa, het Gents Internationaal Whiskyfestival in maart en Anverness Antwerpse Whiskybeurs in november om er maar enkele te noemen.

Met slechts dertig standhouders heeft MEUG wellicht niet de allure van deze grote festivals. Wel charmeert de beurs door z’n aanpak. Om te beginnen is er het aanbod, waarmee de beurs zich onderscheidt van andere: whisky – wijn – bier, met elk tien standen.

Maar daarnaast is ook de benadering anders dan bij de meeste – grotere – beurzen. Bij de meeste festivals gaat het louter om de drank en het proeven van de drank. In MEUG kun je uiteraard ook van alles proeven, maar staat in de eerste plaats het verhaal centraal.

De standhouders zijn mensen die een persoonlijk verhaal te vertellen hebben over hun passie – en die trouwens op basis daarvan door de organisatoren worden geselecteerd. Dat zijn niet noodzakelijk allemaal professionelen: ook gepassioneerde liefhebbers krijgen de kans een stand te bemannen om zo hun passie met het publiek te delen.

Een foodtruck op de site zorgt dat je tussendoor ook een klein – of niet zo klein – hongertje kunt stillen.

Plaats van het gebeuren is het Zuiderpershuis in Antwerpen. Vrijdag 17 februari opent MEUG met een afterwork-party vanaf 16u. Zaterdag opent het festival om 14u.

Meer info, toegangsprijzen en voorverkoop: www.meug.be

Facebook comments