Verbeelding aan de macht

Verbeelding aan de macht

Wat vond u ervan?”, vroeg één van de 35 gasten zaterdagavond aan het eind van het diner in de nieuwe Hertog Jan. Een terechte vraag. Daar is niks mis mee. Maar ik had geen antwoord klaar. ‘Lekker’ of ‘super’ leken me niet van toepassing. Mensen die zich vier jaar de pleuris lopen om hun droom


Food & Beats

Food & Beats

Voor de tiende editie van ’s werelds fijnste dancefestival Tomorrowland in Boom zetten de organisatoren niet alleen inzake muziekprogrammatie hun beste beentje voor, van 18 tot 20 en van 25 tot 27 juli komen tevens de lekkerbekken uitgebreid aan hun trekken, met dank aan culinaire kleppers als Sergio Herman, Wout Bru en Kobe Desramaults. Zesmaal


Bistro Vintage: smullen tussen de koeien

In een landelijke omgeving waar koeien duidelijk in de meerderheid zijn, is het logisch dat runderen ook in een voormalige hoeve, omgetoverd tot een gestileerde en gesofisticeerde bistro, goed vertegenwoordigd zijn. Liefst zeven runderrassen met verschillende rijpingstijd stofferen de kaart van – voluit – Bistro Vintage, signé Nuance, Thierry Theys. Best mogelijk trouwens dat je


Hemelbestormers

Hemelbestormers

Als het op het realiseren van grootschalige horecaprojecten in Antwerpen aankomt, is de Shrimp Tempura Group niet aan zijn proefstuk toe. Uit de koker van bezieler Eddy Roothaert kwamen al onder andere het Oosterse restaurant Umami, de Frans-Italiaanse topper Danieli il Divino en de city-beach-bar Strantwerpen. Maar De Shop, die op 16 oktober zijn deuren


Vijf finalisten ‘Eerste Kok van België 2015’

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een wedstrijd waarbij de beste kok van het land wordt bekroond. Uit een groot aantal inzendingen werden de vijf finalisten voor de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2015’ weerhouden. Peter Goossens is ambassadeur
 van deze 61ste editie van deze prestigieuze wedstrijd. Dit zijn de vijf kanshebbers: – Vincent


Less geeft aan ex-locatie Hertog Jan nieuwe schwung

Less geeft aan ex-locatie Hertog Jan nieuwe schwung

Sneller dan verwacht hebben Gert De Mangeleer en Joachim Boudens aan de vroegere locatie van hun restaurant een herbestemming gegeven. Dat het duo aldaar een soort bistro zouden openen, was algemeen bekend. Alleen over de inhoud heerste nog onduidelijkheid. Sinds begin juli kiezen ze in LESS (Love, Eat, Share, Smile) voor een kaart met twintig


Volta trekt op zomerkamp

Volta trekt op zomerkamp

Het Gentse restaurant Volta verhuist deze zomer van 13 augustus tot en met 3 september keuken en stoelen naar buiten. In Zomergem, op 15 km van Gent te midden van enkele hectaren maïsveld, zal chef Davy De Pourcq zijn gekend repertoire in diverse menu’s serveren. Daarvoor werd een sfeervolle en ruime bedoeïentent in Pakistan ontworpen.


Ambiance in juli

Ambiance in juli

Ambiance in juli – extra dik zomernummer! Vanaf vandaag ligt het julinummer van Ambiance in de krantenwinkel. Ontdek in dit extra dikke zomernummer naast 37 zonovergoten recepten voor thuis ook een heleboel heerlijke lectuur, toffe wijn- en restotips, handige kneepjes en adresjes om van te smullen! – Waar gaat Barack Obama op restaurant? Of het nu een


Win een culinaire ballonvaart!

Win een culinaire ballonvaart!

Eten in de lucht is een aparte ervaring. Zeker in een gigantische luchtballon, met voortreffelijke streek- en seizoensgebonden gerechten van jonge keukengeweldenaar Seppe Nobels van Graanmarkt 13. Dezer dagen is ‘pop-up’ het toverwoord, ook al wordt het lang niet altijd in de juiste betekenis gebruikt. Dat geldt alleszins wél voor het nieuwe project van terroir-


Bezoek de favoriete adresjes van Wout Bru in de Provence!

Bezoek de favoriete adresjes van Wout Bru in de Provence!

Trek je deze zomervakantie richting zuiden? Ga dan zeker eens langs bij een van de lievelingsadressen van Wout Bru, zó geplukt uit zijn Provençaalse achtertuin. Want ook al tref je Wout nu vaker in onze contreien, zijn culinaire hart ligt nog steeds in Eygalières! Je vindt deze adressen in de extra dikke zomereditie van Culinaire