The Jane viert Jacquart

The Jane viert Jacquart

Het eerbiedwaardige champagnehuis Jacquart bestaat 50 jaar. Sergio Herman en Nick Bril wilden dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan en pakten woensdagavond in de Upper Room Bar van The Jane uit met een feestelijk walking diner, begeleid door uitgelezen champagnes van de halve eeuweling uit Reims. “Jacquart is een kwalitatief hoogstaande champagne, waar Sergio en


Oesters uit het vuistje

Oesters uit het vuistje

Liefhebbers van de nobelste aller weekdieren kunnen dit weekend op drie oestermarkten kennismaken met het aanbod van La Quincaillerie, Pakhuis en Dock’s Café. Traditiegetrouw zullen ook een aantal vooraanstaande oesterkwekers zoals Véronique Gillardeau, Benoît Massé en Kees Sinke aanwezig zijn en wel op volgende data en locaties: Vrijdag 17 oktober 2014 (18 – 21 uur) in


Culinair journalist Jan Scheidtweiler bekroond

Culinair journalist Jan Scheidtweiler bekroond

Meer dan dertig prijzen kunnen journalisten elk jaar winnen in ons land. Maar tot voor kort was daar geen enkele specifieke erkenning voor culinaire journalistiek bij. Daar is nu verandering in gekomen. Freelancejournalist Jan Scheidtweiler die onder andere voor Sabato (De Tijd) schrijft, won immers de Trofee Jan Van Hemeledonck. Die werd genoemd naar de – twee


Krachtvoer

Krachtvoer

Na de succesvolle editie van KRACHTVOER 2013 wordt op zaterdag 18 en zondag 19 oktober opnieuw een scherpe selectie documentaires, lezingen, tastings, diners, workshops en exposities geserveerd in De Studio in Antwerpen. Groenten fermenteren voor wanneer straks de winter komt, een onbeminde vis fileren, ontdekken hoe je groenten uit eigen woonkamer oogst, je aan een


Pascal Peters is “Eerste Kok van België 2015”

Pascal Peters is “Eerste Kok van België 2015”

Pascal Peters, souschef van restaurant Vivendum te Dilsen-Stokkem, heeft de titel “Eerste Kok van België 2015” in de wacht gesleept. Hij bereidde als hoofdgerecht Coq des Près  met trappist van Achel, kalfszwezerik en viermaal schorseneren. De Prijs Prosper Montagné is een culinair topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land.


Ambiance in oktober – intense herfstsmaken!

Ambiance in oktober – intense herfstsmaken!

Proef de intense smaken van de herfst in dit oktobernummer. Met wild à volonté made by Wout Bru, met vier maal zinderende najaarsmenu’s, met ontmoeting met ‘Parijse’ chef Wim Van Gorp, met Venetiëtrip zonder toeristenvallen en  met hippe hamburgertent in Toscane…  Vanaf nu verkrijgbaar in de krantenwinkel! – Wild by Wout: Het jachtseizoen is aangebroken, een moment


Beste Groenterestaurant Vlaanderen: Graanmarkt 13

Beste Groenterestaurant Vlaanderen: Graanmarkt 13

Ambiancechef Seppe Nobels heeft volgens de groene Gault&Millau-gids het beste “Groenterestaurant van Vlaanderen”.  “Seppe Nobels scoort met zijn nieuwe menuformule die volledig rond groenten is opgebouwd: drie gangen met keuze uit vis of vlees of volledig vegetarisch voor €39. Voor bij het aperitief heeft hij enkele gerechtjes om te delen waaronder een toast met gepekelde


Verwacht in het oktobernummer

Verwacht in het oktobernummer

Meet the chef (in het 17de arr. van Parijs), Wim Van Gorp  -  Simpel en lekker in Venetië  – Waar eet je de beste hamburger ter wereld? – Wout Bru & wild -  10 restaurantrecensies en meer dan 30 najaarsrecepten … en nog veel meer lekkers in het oktobernummer van Culinaire Ambiance, vanaf 30 september


Ambiance in september – lekker nazomeren!

Ambiance in september – lekker nazomeren!

De nieuwe Culinaire Ambiance heeft twee afzonderlijke gesprekken met René Redzepi (Nr 1 in de wereld) en Kobe Desramaults (Nr 1 in Europa) in petto. Hoe voelt het om de beste van de klas te zijn? Verder tien binnen,- en buitenlandse restaurantrecensies en vele inspirerende recepten om een kwakkelzomer snel te  vergeten. Vanaf vandaag in de


Ambiancelezer geeft ‘Reconstructie van tomaat’ eigen twist

Ambiancelezer geeft ‘Reconstructie van tomaat’ eigen twist

Een lezer-hobbykok stuurde het volgende fijne berichtje naar onze redactie, samen met bijgaande (linkse) foto. Beste, Als bewijs dat jullie magazine aanzet tot koken, stuur ik jullie een foto van het gerecht ‘Reconstructie van tomaat’ uit het julinummer van dit jaar. (p. 39: Het ‘bistrogerecht’ van Gert De Mangeleer en Bart Praet, zie bijgaande foto rechts, n.v.d.r.)  Ik heb