Ambiance in oktober – intense herfstsmaken!

Ambiance in oktober – intense herfstsmaken!

Proef de intense smaken van de herfst in dit oktobernummer. Met wild à volonté made by Wout Bru, met vier maal zinderende najaarsmenu’s, met ontmoeting met ‘Parijse’ chef Wim Van Gorp, met Venetiëtrip zonder toeristenvallen en  met hippe hamburgertent in Toscane…  Vanaf nu verkrijgbaar in de krantenwinkel! – Wild by Wout: Het jachtseizoen is aangebroken, een moment


Beste Groenterestaurant Vlaanderen: Graanmarkt 13

Beste Groenterestaurant Vlaanderen: Graanmarkt 13

Ambiancechef Seppe Nobels heeft volgens de groene Gault&Millau-gids het beste “Groenterestaurant van Vlaanderen”.  “Seppe Nobels scoort met zijn nieuwe menuformule die volledig rond groenten is opgebouwd: drie gangen met keuze uit vis of vlees of volledig vegetarisch voor €39. Voor bij het aperitief heeft hij enkele gerechtjes om te delen waaronder een toast met gepekelde


Verwacht in het oktobernummer

Verwacht in het oktobernummer

Meet the chef (in het 17de arr. van Parijs), Wim Van Gorp  -  Simpel en lekker in Venetië  – Waar eet je de beste hamburger ter wereld? – Wout Bru & wild -  10 restaurantrecensies en meer dan 30 najaarsrecepten … en nog veel meer lekkers in het oktobernummer van Culinaire Ambiance, vanaf 30 september


Ambiance in september – lekker nazomeren!

Ambiance in september – lekker nazomeren!

De nieuwe Culinaire Ambiance heeft twee afzonderlijke gesprekken met René Redzepi (Nr 1 in de wereld) en Kobe Desramaults (Nr 1 in Europa) in petto. Hoe voelt het om de beste van de klas te zijn? Verder tien binnen,- en buitenlandse restaurantrecensies en vele inspirerende recepten om een kwakkelzomer snel te  vergeten. Vanaf vandaag in de


Ambiancelezer geeft ‘Reconstructie van tomaat’ eigen twist

Ambiancelezer geeft ‘Reconstructie van tomaat’ eigen twist

Een lezer-hobbykok stuurde het volgende fijne berichtje naar onze redactie, samen met bijgaande (linkse) foto. Beste, Als bewijs dat jullie magazine aanzet tot koken, stuur ik jullie een foto van het gerecht ‘Reconstructie van tomaat’ uit het julinummer van dit jaar. (p. 39: Het ‘bistrogerecht’ van Gert De Mangeleer en Bart Praet, zie bijgaande foto rechts, n.v.d.r.)  Ik heb


Vlaanderen boven in Londen

Vlaanderen boven in Londen

Bierliefhebbers, die denken dat men in Engeland alleen lachwekkend grote pints met lauwe, schuimloze lager tapt, dwalen. Aan gene zijde van het Kanaal worden tegenwoordig artisanale bieren van topniveau gebrouwen. Binnenkort te proeven op het London Craft Beer Festival, met zowaar enkele Vlamingen in de hoofdrol. Van donderdag 14 tot zondag 17 augustus is de


Radio 1 in gesprek met onze hoofdredacteur…

Radio 1 in gesprek met onze hoofdredacteur…

… over kritische topchefs, beunhazen, kaaskroketten en kleuters aan onze Vlaamse kust.         Herbeluister het Radio 1- interview van Xavier Taveirne met Willem Asaert in ‘Vandaag’ van maandag 4 augustus. Klik op onderstaande link en klik dan op de balk in het midden van de pagina: http://www.radio1.be/programmas/vandaag/kusthoreca-kwaad-over-kritiek-topchefs


Het Strand van de Chefs: 7 tot 10 augustus

Het Strand van de Chefs: 7 tot 10 augustus

Van 7 tot 10 augustus staan zestien Belgische topchefs op het Knokse strand paraat voor een uniek gastronomisch evenement. Sinds vorig jaar kunnen gastronomen niet alleen in Brussel kennismaken met Culinaria, maar ook in Knokke, waar het evenement zijn tenten opslaat op het strand. Een publiek van kenners en foodies kan er in een ongedwongen


Verbeelding aan de macht

Verbeelding aan de macht

Wat vond u ervan?”, vroeg één van de 35 gasten zaterdagavond aan het eind van het diner in de nieuwe Hertog Jan. Een terechte vraag. Daar is niks mis mee. Maar ik had geen antwoord klaar. ‘Lekker’ of ‘super’ leken me niet van toepassing. Mensen die zich vier jaar de pleuris lopen om hun droom


Food & Beats

Food & Beats

Voor de tiende editie van ’s werelds fijnste dancefestival Tomorrowland in Boom zetten de organisatoren niet alleen inzake muziekprogrammatie hun beste beentje voor, van 18 tot 20 en van 25 tot 27 juli komen tevens de lekkerbekken uitgebreid aan hun trekken, met dank aan culinaire kleppers als Sergio Herman, Wout Bru en Kobe Desramaults. Zesmaal