Degustatieweekend met Italiaanse topwijnen

Degustatieweekend met Italiaanse topwijnen

In de Antwerpse wijnhandel La Scoperta zijn de liefhebbers van authentieke Italiaanse wijnen van kleinschalige producenten op zaterdag 29 en zondag 30 november van 12u tot 18u welkom om een dertigtal wijnen, waaronder heel wat meermaals bekroonde toppers, naar waarde te schatten. De degustatiedagen vinden plaats in de enoteca van La Scoperta, Hopland 50 in Antwerpen. Je kunt er in levende


Kobe Desramaults heeft weer prijs!

Kobe Desramaults heeft weer prijs!

Nadat Wim Ballieu vorig jaar met zijn gehaktballentent Balls & Glory de hoofdvogel had afgeschoten bij de Concept Restaurant Awards, mag alweer een Gents concept met de Gouden Palm naar huis. De Superette van Kobe Desramaults, Sarah Lemke (rechts op de foto) en Rose Greene werd verkozen tot het beste restaurantconcept van 2014. Ze zullen België


Brusselse topchef in zee met Club Med

Brusselse topchef in zee met Club Med

Voor een culinaire cruise met een luxezeilschip op de Middellandse Zee charterde Club Med de Brusselse chef Pascal Devalkeneer van tweesterrenrestaurant Le Chalet de la Forêt. Hij zal van 11 tot en met 18 juli 2015 aan boord van de vijfmaster Club Med 2 diverse galadiners en kookworkshops organiseren. Voor het drankenluik van dit gastronomische avontuur scheept


Viskok van het jaar: Jonathan Oliver

Viskok van het jaar: Jonathan Oliver

Jonathan Oliver van restaurant De Jonkman in Brugge is de winnaar van de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en krijgt de titel Viskok van het jaar 2015. Al voor de 26ste maal daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar als


Officieel nog niet open, wel al een Michelinster

Officieel nog niet open, wel al een Michelinster

Het nieuwe Brusselse restaurant La Villa in the Sky is sinds begin november aan het proefdraaien en werd al meteen met een eerste ster bekroond in de Michelingids 2015. Officieel is het restaurant zelfs nog niet open. Wie via het mobiele nummer een tafel wil reserveren in restaurant La Villa in the Sky, krijgt het


Gebeten van bier

Gebeten van bier

Oké, een tafeltje reserveren in The Jane, die al sinds de opening onophoudelijk volgeboekt is, is niet mogelijk zonder je geduld redelijk zwaar op de proef te stellen. Maar in de zogeheten Upperroom Bar op de eerste verdieping van het culinaire walhalla van Antwerpen kun je altijd terecht voor een drankje en een hapje. De zogeheten ‘bites’ van Nick


Inspiration Award voor Sergio Herman

Inspiration Award voor Sergio Herman

Op maandag 24 november organiseert de Belgische Leaders Club voor de vierde keer de Concept Restaurant Awards. Deze keer vindt het evenement plaats tijdens Horeca Expo in Gent. Tijdens de derde verkiezingen in 2012 won het eigenzinnige gehaktballenrestaurant Balls & Glory van Wim Ballieu de eerste prijs zowel in België als tijdens de internationale wedstrijd


Geil feestje

Geil feestje

Zondagavond werd in Café d’Anvers op spetterende wijze een punt gezet achter Jong Keukengeweld. Dank zij deze campagne konden zo’n 9.000 Vlaamse jongeren tussen 18 en 30 jaar de voorbije zes weken zich gastronomisch laten verwennen door 60 beloftevolle jonge chefs. Uitgelezen hapjes, maar liefst 28 artisanale bieren van het vat, eigenzinnige cocktails, swingende muziek en zelfs een snuifje functioneel naakt maakten van het door ongeveer


Geen nieuw driesterrenrestaurant in Nederland

Geen nieuw driesterrenrestaurant in Nederland

Dit jaar is er geen plaats voor een nieuw driesterrenrestaurant in de Michelingids Nederland. De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen blijven hun toppositie behouden.  Tweesterrenrestaurants Chapeau! in Bloemendaal en Bord’Eau in Amsterdam, die als de grootste kandidaten voor de ultieme bekroning gezien worden, moeten dus een jaartje langer in de wachtkamer voor


19,5 op 20 voor Christophe Hardiquest

19,5 op 20 voor Christophe Hardiquest

Chef Christophe Hardiquest zit in de wachtkamer voor een derde Michelinster. In de Gault&Millau-gids 2015 geeft men zijn restaurant Bon Bon nog een half puntje bij. Daarmee komt hij qua quotering op gelijke hoogte met Peter Goossens. Beide chefs delen de eerste plaats. In ons decembernummer is deze topkok uit Brussel te gast in de