Reserveren bij Hertog Jan kan vanaf nu

Reserveren bij Hertog Jan kan vanaf nu

Het is met de heropening van Hertog Jan een beetje zoals met de Wereldbeker voetbal in Brazilië: je denkt dat het nog ver weg is, maar het zal er sneller zijn dan je denkt. Reserveren bij Hertog Jan kan vanaf nu. – De renovatie van de hoeve in Zedelgem verloopt als gepland en niets lijkt


HILARISCH FILMPJE: Appels schillen doe je zo

HILARISCH FILMPJE: Appels schillen doe je zo

Wat doe je als je voor een groot gezelschap tarte tatin of appelmoes wil maken en je ziet als een berg tegen die berg te schillen appelen op? Deze vindingrijke kok heeft er iets op gevonden en schilt een hoop appels in minder dan dertig seconden. – De lekkerste tarte tatin begint bij het schillen


Wordt Belgische bier bedreigd door eigen succes?

Wordt Belgische bier bedreigd door eigen succes?

Op vrijdag 11 april veroverden vier Belgische brouwerijen in totaal vijf medailles op de World Beer Cup 2014, een tweejaarlijkse organisatie van de Amerikaanse Brewers Association. Schitterend resultaat, zou je denken. Maar is dat ook zo? – In de categorie Belgian-style Sour Ale, met 37 deelnemende bieren, was het podium volledig Belgisch. Goud en brons


Elf michelinsterren voor Dinner in the Sky

Elf michelinsterren voor Dinner in the Sky

Je kent de clichés wel: de keuken van Chef Zus scheert hoge toppen, of Chef Zo kookt op eenzame hoogten.  Wie letterlijk “op eenzame hoogten” wil lunchen of dineren, kan dat ook deze zomer bij Dinner in the Sky. Reserveren kan vanaf nu. – Het concept van Dinner in the Sky is ondertussen bekend: een


De tomaat – garnaal van de toekomst kost 32 euro

De tomaat – garnaal van de toekomst kost 32 euro

Betalen we in 2016 op restaurant 32 euro voor een tomaat garnaal of 17? Hebben we de keuze tussen twaalf gerechten op de kaart of zes? En zullen we rekening moeten houden met drie sluitingsdagen in plaats van één? Dat zal afhangen van de beleidskeuzes die heel binnenkort gemaakt zullen worden. – Maandag 14 april


Zes topchefs aan het fornuis voor The Great Belgian Beer Dinner

Zes topchefs aan het fornuis voor The Great Belgian Beer Dinner

Er waren eens vijf Belgen en één Amerikaan… Het klinkt als een grap, maar het is een mooi verhaal, want vijf Belgische en één Amerikaanse chef gaan op 22 en 23 april samen koken tijdens The Great Belgian Beer Dinner. – The Great Belgian Beer Dinner is een jaarlijks terugkerende evenement, een “showcase” zegt Hilaire


Drinken we in 2018 Antwerpse wijn?

Drinken we in 2018 Antwerpse wijn?

Als het van Lode Van den Brande afhangt wel. Samen met een aantal vrienden heeft hij het allereerste professioneel uitgebate wijndomein in de provincie Antwerpen opgericht. Als alles goed gaat, wordt er in 2017 voor het eerst geoogst. – Vrijdagochtend zette Lode Van den Brande z’n plannen uiteen op Radio 1. “Er is niet de


Nieuwe chef voor Rode Duivels: verrassende maar logische keuze

Nieuwe chef voor Rode Duivels: verrassende maar logische keuze

Zo snel kan de hemel dus opklaren. Eerder deze week noemden we het ontslag van Wim Casteleyn als chef voor de Rode Duivels nog een donderslag bij heldere hemel, vandaag is zijn opvolger al bekend. De keuze is verrassend te noemen, maar bij nader inzien niet onlogisch. – Wim Casteleyn was vele jaren officiële kok


Zomers exotische cocktails in hartje Antwerpen

Zomers exotische cocktails in hartje Antwerpen

Het belooft een mooie zomer te worden. In Antwerpen is de zomer overigens al volop aan de gang. Tot eind van deze maand kun je in de Appleton Tiki bar proeven van de heerlijkste exotische cocktails. – De naam van deze sympathieke pop-upbar slaat enerzijds op de tikicultuur, die vooral halfweg de vorige eeuw ophef


Chef-kok Rode Duivels aan de kant geschoven

Chef-kok Rode Duivels aan de kant geschoven

Wim Casteleyn is ontslagen als chef kok van de Rode Duivels. De Brugse cateraar en docent aan de hotelschool van Oostende was al sinds 2000 in dienst bij de Belgische voetbalbond en zag Brazilië als het hoogtepunt van z’n carrière. – Het bericht staat te lezen in Het Nieuwsblad van dinsdag. Een reden voor het