Gratis naar de zevende hemel

Gratis naar de zevende hemel

Zaterdag 8 en zondag 9 november, telkens vanaf 13u tot respectievelijk 19u en 18u, organiseert The Nectar, de grootste onafhankelijke importeur en distributeur van geestrijke dranken, het festival Spirits in the Sky, waar meer dan 50 exposanten de beste distillaten uit de hele wereld laten proeven. Spirits in the Sky is ondertussen uitgegroeid tot een


Philippe Geubels scoort niet alleen in “De Slimste Mens”

Philippe Geubels scoort niet alleen in “De Slimste Mens”

Restaurant Boecherie in Boechout nodigt om de vier maanden een publiek bekende persoon uit de nabije omgeving uit, om zijn of haar lievelingsgerecht te kiezen en te personaliseren dat door  het keukenteam op de kaart gezet wordt. Tien percent van de verkoop van die bereiding gaat als steun naar een lokaal goed doel van zijn


Win bierpoëzie!

Win bierpoëzie!

De tekst van drinkliederen als ‘Malle Babbe’ en ‘Café zonder bier’ naast literaire hoogstandjes van Shakespeare, Goethe en Rimbaud over het nobele gerstenat? Moet kunnen, dacht auteur en bierliefhebber René Smeets. Wij geven 5 exemplaren van zijn prachtig uitgegeven dichtbundel ‘Schuim van mijn dagen, schenk me gedachten’ weg. De bespreking vind je in het extra-dikke


Ambiance in november – bierspecial!

Ambiance in november – bierspecial!

In het novembernummer geeft Culinaire Ambiance je goesting in bier, met schuimende reportages, pairings, degustaties, biermenu’s en recensies van bieradresjes. Vanaf vandaag in de winkel, met bovenop een bon voor een gratis 6-pack Affligem! -        Beer & Food Ambassador van 2014 Jeroen Meus creëerde met zijn team van Luzine vijf gerechten teneinde ze na publicatie in dit


The Jane viert Jacquart

The Jane viert Jacquart

Het eerbiedwaardige champagnehuis Jacquart bestaat 50 jaar. Sergio Herman en Nick Bril wilden dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan en pakten woensdagavond in de Upper Room Bar van The Jane uit met een feestelijk walking diner, begeleid door uitgelezen champagnes van de halve eeuweling uit Reims. “Jacquart is een kwalitatief hoogstaande champagne, waar Sergio en


Oesters uit het vuistje

Oesters uit het vuistje

Liefhebbers van de nobelste aller weekdieren kunnen dit weekend op drie oestermarkten kennismaken met het aanbod van La Quincaillerie, Pakhuis en Dock’s Café. Traditiegetrouw zullen ook een aantal vooraanstaande oesterkwekers zoals Véronique Gillardeau, Benoît Massé en Kees Sinke aanwezig zijn en wel op volgende data en locaties: Vrijdag 17 oktober 2014 (18 – 21 uur) in


Culinair journalist Jan Scheidtweiler bekroond

Culinair journalist Jan Scheidtweiler bekroond

Meer dan dertig prijzen kunnen journalisten elk jaar winnen in ons land. Maar tot voor kort was daar geen enkele specifieke erkenning voor culinaire journalistiek bij. Daar is nu verandering in gekomen. Freelancejournalist Jan Scheidtweiler die onder andere voor Sabato (De Tijd) schrijft, won immers de Trofee Jan Van Hemeledonck. Die werd genoemd naar de – twee


Krachtvoer

Krachtvoer

Na de succesvolle editie van KRACHTVOER 2013 wordt op zaterdag 18 en zondag 19 oktober opnieuw een scherpe selectie documentaires, lezingen, tastings, diners, workshops en exposities geserveerd in De Studio in Antwerpen. Groenten fermenteren voor wanneer straks de winter komt, een onbeminde vis fileren, ontdekken hoe je groenten uit eigen woonkamer oogst, je aan een


Pascal Peters is “Eerste Kok van België 2015”

Pascal Peters is “Eerste Kok van België 2015”

Pascal Peters, souschef van restaurant Vivendum te Dilsen-Stokkem, heeft de titel “Eerste Kok van België 2015” in de wacht gesleept. Hij bereidde als hoofdgerecht Coq des Près  met trappist van Achel, kalfszwezerik en viermaal schorseneren. De Prijs Prosper Montagné is een culinair topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land.


Ambiance in oktober – intense herfstsmaken!

Ambiance in oktober – intense herfstsmaken!

Proef de intense smaken van de herfst in dit oktobernummer. Met wild à volonté made by Wout Bru, met vier maal zinderende najaarsmenu’s, met ontmoeting met ‘Parijse’ chef Wim Van Gorp, met Venetiëtrip zonder toeristenvallen en  met hippe hamburgertent in Toscane…  Vanaf nu verkrijgbaar in de krantenwinkel! – Wild by Wout: Het jachtseizoen is aangebroken, een moment