Ambiance in september – lekker nazomeren!

Ambiance in september – lekker nazomeren!

De nieuwe Culinaire Ambiance heeft twee afzonderlijke gesprekken met René Redzepi (Nr 1 in de wereld) en Kobe Desramaults (Nr 1 in Europa) in petto. Hoe voelt het om de beste van de klas te zijn? Verder tien binnen,- en buitenlandse restaurantrecensies en vele inspirerende recepten om een kwakkelzomer snel te  vergeten. Vanaf vandaag in de


Ambiancelezer geeft ‘Reconstructie van tomaat’ eigen twist

Ambiancelezer geeft ‘Reconstructie van tomaat’ eigen twist

Een lezer-hobbykok stuurde het volgende fijne berichtje naar onze redactie, samen met bijgaande (linkse) foto. Beste, Als bewijs dat jullie magazine aanzet tot koken, stuur ik jullie een foto van het gerecht ‘Reconstructie van tomaat’ uit het julinummer van dit jaar. (p. 39: Het ‘bistrogerecht’ van Gert De Mangeleer en Bart Praet, zie bijgaande foto rechts, n.v.d.r.)  Ik heb


Vlaanderen boven in Londen

Vlaanderen boven in Londen

Bierliefhebbers, die denken dat men in Engeland alleen lachwekkend grote pints met lauwe, schuimloze lager tapt, dwalen. Aan gene zijde van het Kanaal worden tegenwoordig artisanale bieren van topniveau gebrouwen. Binnenkort te proeven op het London Craft Beer Festival, met zowaar enkele Vlamingen in de hoofdrol. Van donderdag 14 tot zondag 17 augustus is de


Radio 1 in gesprek met onze hoofdredacteur…

Radio 1 in gesprek met onze hoofdredacteur…

… over kritische topchefs, beunhazen, kaaskroketten en kleuters aan onze Vlaamse kust.         Herbeluister het Radio 1- interview van Xavier Taveirne met Willem Asaert in ‘Vandaag’ van maandag 4 augustus. Klik op onderstaande link en klik dan op de balk in het midden van de pagina: http://www.radio1.be/programmas/vandaag/kusthoreca-kwaad-over-kritiek-topchefs


Het Strand van de Chefs: 7 tot 10 augustus

Het Strand van de Chefs: 7 tot 10 augustus

Van 7 tot 10 augustus staan zestien Belgische topchefs op het Knokse strand paraat voor een uniek gastronomisch evenement. Sinds vorig jaar kunnen gastronomen niet alleen in Brussel kennismaken met Culinaria, maar ook in Knokke, waar het evenement zijn tenten opslaat op het strand. Een publiek van kenners en foodies kan er in een ongedwongen


Verbeelding aan de macht

Verbeelding aan de macht

Wat vond u ervan?”, vroeg één van de 35 gasten zaterdagavond aan het eind van het diner in de nieuwe Hertog Jan. Een terechte vraag. Daar is niks mis mee. Maar ik had geen antwoord klaar. ‘Lekker’ of ‘super’ leken me niet van toepassing. Mensen die zich vier jaar de pleuris lopen om hun droom


Food & Beats

Food & Beats

Voor de tiende editie van ’s werelds fijnste dancefestival Tomorrowland in Boom zetten de organisatoren niet alleen inzake muziekprogrammatie hun beste beentje voor, van 18 tot 20 en van 25 tot 27 juli komen tevens de lekkerbekken uitgebreid aan hun trekken, met dank aan culinaire kleppers als Sergio Herman, Wout Bru en Kobe Desramaults. Zesmaal


Bistro Vintage: smullen tussen de koeien

In een landelijke omgeving waar koeien duidelijk in de meerderheid zijn, is het logisch dat runderen ook in een voormalige hoeve, omgetoverd tot een gestileerde en gesofisticeerde bistro, goed vertegenwoordigd zijn. Liefst zeven runderrassen met verschillende rijpingstijd stofferen de kaart van – voluit – Bistro Vintage, signé Nuance, Thierry Theys. Best mogelijk trouwens dat je


Hemelbestormers

Hemelbestormers

Als het op het realiseren van grootschalige horecaprojecten in Antwerpen aankomt, is de Shrimp Tempura Group niet aan zijn proefstuk toe. Uit de koker van bezieler Eddy Roothaert kwamen al onder andere het Oosterse restaurant Umami, de Frans-Italiaanse topper Danieli il Divino en de city-beach-bar Strantwerpen. Maar De Shop, die op 16 oktober zijn deuren


Vijf finalisten ‘Eerste Kok van België 2015’

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een wedstrijd waarbij de beste kok van het land wordt bekroond. Uit een groot aantal inzendingen werden de vijf finalisten voor de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2015’ weerhouden. Peter Goossens is ambassadeur
 van deze 61ste editie van deze prestigieuze wedstrijd. Dit zijn de vijf kanshebbers: – Vincent