Boek met ballen

Boek met ballen

Het gastronomische luik van Tomorrowland krijgt steeds meer navolging.  In ‘We are Tomorrow’, het schitterend uitgegeven boek dat naar aanleiding van de tiende verjaardag van ‘s werelds populairste festival verscheen, pakken de chefs die het evenement een culinaire meerwaarde geven, uit met hun speciaal voor de gelegenheid gemaakte recept . Talloze prachtige foto’s, meeslepende verhalen, exclusieve interviews met topdeejays Steve


Stukje Italië in Antwerpen

Stukje Italië in Antwerpen

Na Capriani in Edegem, Capriani in Turnhout en de eerste-steenlegging van Capriani Lakeside in Mechelen, kunnen liefhebbers van Italiaanse klassiekers in een modern jasje sinds 4 december terecht in Capriani in Antwerpen, op een steenworp van het MAS. In deze nieuwe brasserie serveert men uitsluitend Italiaanse specialiteiten, die steevast bereid worden met verse ingrediënten. Dagelijks worden kwaliteitsproducten


Hop, hop, hoera!

Hop, hop, hoera!

Hop is hot. Bieren met uitsproken aroma’s en smaken van Citra, Amarillo, Mosaic, Styrian Golding, Cascade, Sorachi Ace, Simcoe of andere Nuggets zitten in de lift. In Steenhuffel doet men een duit in het zakje met Palm Hop Select. Dit drievoudig gehopte bier wordt gebrouwen op basis van de zelf geteelde Hallertau Mittelfrüh-variëteit. Eind augustus


Ambiance in december

Ambiance in december

Vergeet de kerstkalkoen, in het decembernummer van Culinaire Ambiance vind je een heleboel feestelijke inspiratie voor je eindejaarsmenu. Proef bovendien mee van boeiende reportages en nieuwe rubrieken. Vanaf vandaag in de winkel! –        Onbeminde vissen: In deze nieuwe reeks gaat Filip Claeys van restaurant De Jonkman en Gault&Millau ‘chef van het jaar’ aan de slag


Degustatieweekend met Italiaanse topwijnen

Degustatieweekend met Italiaanse topwijnen

In de Antwerpse wijnhandel La Scoperta zijn de liefhebbers van authentieke Italiaanse wijnen van kleinschalige producenten op zaterdag 29 en zondag 30 november van 12u tot 18u welkom om een dertigtal wijnen, waaronder heel wat meermaals bekroonde toppers, naar waarde te schatten. De degustatiedagen vinden plaats in de enoteca van La Scoperta, Hopland 50 in Antwerpen. Je kunt er in levende


Kobe Desramaults heeft weer prijs!

Kobe Desramaults heeft weer prijs!

Nadat Wim Ballieu vorig jaar met zijn gehaktballentent Balls & Glory de hoofdvogel had afgeschoten bij de Concept Restaurant Awards, mag alweer een Gents concept met de Gouden Palm naar huis. De Superette van Kobe Desramaults, Sarah Lemke (rechts op de foto) en Rose Greene werd verkozen tot het beste restaurantconcept van 2014. Ze zullen België


Brusselse topchef in zee met Club Med

Brusselse topchef in zee met Club Med

Voor een culinaire cruise met een luxezeilschip op de Middellandse Zee charterde Club Med de Brusselse chef Pascal Devalkeneer van tweesterrenrestaurant Le Chalet de la Forêt. Hij zal van 11 tot en met 18 juli 2015 aan boord van de vijfmaster Club Med 2 diverse galadiners en kookworkshops organiseren. Voor het drankenluik van dit gastronomische avontuur scheept


Viskok van het jaar: Jonathan Oliver

Viskok van het jaar: Jonathan Oliver

Jonathan Oliver van restaurant De Jonkman in Brugge is de winnaar van de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en krijgt de titel Viskok van het jaar 2015. Al voor de 26ste maal daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar als


Officieel nog niet open, wel al een Michelinster

Officieel nog niet open, wel al een Michelinster

Het nieuwe Brusselse restaurant La Villa in the Sky is sinds begin november aan het proefdraaien en werd al meteen met een eerste ster bekroond in de Michelingids 2015. Officieel is het restaurant zelfs nog niet open. Wie via het mobiele nummer een tafel wil reserveren in restaurant La Villa in the Sky, krijgt het


Gebeten door bier

Gebeten door bier

Oké, een tafeltje reserveren in The Jane, die al sinds de opening onophoudelijk volgeboekt is, is niet mogelijk zonder je geduld redelijk zwaar op de proef te stellen. Maar in de zogeheten Upper Room Bar op de eerste verdieping van het culinaire walhalla van Antwerpen kun je altijd terecht voor een drankje en een hapje. De zogeheten ‘bites’ van