Speels Pasen bij Marcolini

Speels Pasen bij Marcolini

Chocoladehuis Pierre Marcolini stelde deze week zijn Paascollectie voor en hij stelt niet teleur. De bekende Paasfiguren nemen een originele vorm aan en vermommen zich als matroesjka-poppen. Geen paniek, de chocolade is ook superlekker. Eitjes, konijnen, kippen en andere figuren kregen een moderne make-over. Allemaal werden ze versierd met kleurige chocoladepastilles. De grote figuren zorgen


Ambiance in maart

Ambiance in maart

De kou al beu? Culinaire Ambiance kijkt samen met jou uit naar de lente. Intussen zal ons maartnummer je warm houden met veel interviews, recepten én een keukenspecial. Vanaf vandaag in de winkel! KeukenspecialElke chef, of het nu in een driesterrenrestaurant of gewoon thuis is, heeft een keuken nodig. In deze special ontdek je de


Biergastronomie-onderscheiding voor Sergio Herman & team

Biergastronomie-onderscheiding voor Sergio Herman & team

Elk jaar bekroont het Biergenootschap der Lage Landen iemand die zich daadwerkelijk inspant voor het promoten van de biergastronomie. En de Beer & Gastronomy Ambassador 2015 is… een Zeeuws vierspan: Sergio Herman, Nick Bril, Syrco Bakker en Paul Morel. In 2012 ging duivel-doet-al Jean Blaute voor het eerst met de eer lopen, gevolgd door sommelier


Alex Joseph beste jonge chef Benelux

Alex Joseph beste jonge chef Benelux

Alex Joseph zal de Benelux verdedigen in de finale van de culinaire wedstrijd S. Pellegrino Young Chef 2015. Joseph (foto) kon de jury overtuigen met zijn proeverij van konijn met aardappelpuree, seizoensgroenten, paarse mosterd en gepekelde uien. De chefs in de jury waren enthousiast over de jonge chef. “We geloven unaniem in Alex om de


Sushi 2.0

Sushi 2.0

Sushi Shop in Antwerpen stelt een nieuw menu voor. Binnenkort start de Japanse eetzaak ook met een extra concept. De ruime bovenverdieping zal plaats bieden aan een live-band. Zo zal je in kleine kring kunnen genieten van een optreden terwijl je Japanse lekkernijen verorbert. Hoe frequent dit zal plaatsvinden, is nog niet zeker maar het


Thema bekend ‘Eerste Kok van België 2016′

Thema bekend ‘Eerste Kok van België 2016′

Sterrenchef Jean-Pierre Bruneau, ambassadeur van de wedstrijd, kondigde het wedstrijdthema aan. De kandidaten moeten koken met makreel, hoeveduif en witte chocolade. Deze prestigieuze titel wordt uitgereikt door de Gastronomische Club Prosper Montagné.  Kandidaten moeten voor 15 juni 2015 een dossier indienen met drie recepten. Eerst een koude of warme bereiding van makreel met garnalen, waterkers


Graham’s Port uit 1882: € 8000 voor een flesje

Graham’s Port uit 1882: € 8000 voor een flesje

In 1882 zorgde Thomas Edison voor de eerste elektriciteitsvoorziening. In datzelfde jaar werden illustere auteurs zoals James Joyce en Willem Elsschot geboren. En in dat jaar begon Andrew James Symington bij W & J Graham’s Port te werken. Zijn nakomelingen zouden later eigenaar worden van dit bekende huis waar tot voor kort nog drie vaten


Chocoladeschaarste

Chocoladeschaarste

In de winkelrekken merken we er niet veel van, maar chocolade dreigt een schaars goed te worden. Fairtrade Belgium zegt dat de situatie in de cacaoteelt zo goed als onhoudbaar wordt. De vraag naar cacao blijft stijgen, maar de productie stagneert. Binnen vijf jaar zal er volgens Fairtrade Belgium een tekort zijn van 1 miljoen


Flemish Food Bash op het strand

Flemish Food Bash op het strand

Hou u vast aan de takken van de bomen. Op 5 juli organiseert bierchef Vincent Florizoone de tweede editie van de Flemish Food Bash op het strand van Oostduinkerke, met chefs uit minstens tien landen. “Ik mik op 5.000 man.” Medio november van vorig jaar ging er een schokgolf door de culinaire wereld. De Flemish


Illy op Expo 2015

Illy op Expo 2015

Het bekende Italiaanse koffiemerk Illy is een officiële partner van de Wereld Expo 2015, die begin mei van start gaat in Milaan. Het thema van de Expo 2015 is ‘Feeding the planet. Energy for life’. Illy is verantwoordelijk voor de tentoonstellingen en evenementen in verband met koffie. Het is de bedoeling dat zij het belang